Thuisleven.com

Animal Planet Clay Buddies

We zijn hier in huis dol op kleien. Meestal doen we dat met Play doh klei en de Play doh Touch waarvan ik eerder een review schreef. Maar mijn zoon  is ook dol op dieren en hij kreeg een tijd terug een klei set waarmee je mooie dier creaties kan maken. Daar zijn we natuurlijk lekker mee aan de slag gegaan.

Animal Planet Clay Buddies

De klei set heet Animal Planet Clay Buddies en is er in verschillende uitvoeringen. Wij hebben de set met een giraf, pauw, Pandabeer, vis, vogeltje en een leeuw. Het idee is zowel leuk als zeer simpel. Je kind heeft klei en een kaartje met uitgeponste onderdelen van verschillende dieren. Ze maken plaatje na plaatje de dieren na en steken de onderdelen op hun klei werkje.

Het pakket bevat inhoud om zes dieren te maken van klei en elementen om de scenario’s te versieren met vier verschillende achtergronden. Op elke achtergrond is nog een mooie kleurplaat om zelf je scenario’s in te kleuren. Mijn dochter is die mooi in gaan kleuren en mijn zoon is flink aan het kleien gegaan. In een klein uur had hij alle dieren in elkaar zitten.

Zijn zusje is hem op het laatst gaan helpen, de pauw was wel zo gemakkelijk dat ze die zelf kon. Ik moet zeggen dat het resultaat er best mocht zijn. Maar niet alle onderdelen wilde even goed blijven zitten als de leeuw aanviel. Dus echt spelen met de klei figuren was er niet bij. Wel konden ze mooi voor hun decor staan. Ook bogen sommige kartonnen onderdelen te snel om waardoor ze bijna onbruikbaar werden, de klei was namelijk best hard. Niet zoals we gewend waren van Play doh erg zacht waar je gemakkelijk iets in kan steken. De dieren hebben een weekje op de kast gestaan en toen was de klei zo hard geworden dat zelfs ik het niet meer gekleid kreeg. Wel hebben we nog wat klei over en gelukkig heb ik die in zakjes gedaan dus die zijn nog wel kneedbaar.

Al met al hebben de kinderen een hele fijne invulling kunnen geven aan een druilerige woensdag middag, zonder steeds “mama ik verveel me” te roepen dus ik was een blije mama. Ik had de set zelf nog nooit in de winkel gezien. Maar na wat online shoppen heb ik het gevonden bij de Kruidvat. Er blijken verschillende sets te zijn, ook met waterdieren. Volgens mij is het steeds een verrassing welke dieren er in je pakket zitten. Want niet alle dieren die voor op de doos staan zitten er ook daadwerkelijk in. Dat was voor mijn zoon wel even slikken want de octopus op de voorkant had hij graag na gemaakt.

Lees ook:

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics