Thuisleven.com
Murray’s Edgewax wax on
Thuisleven.com > Verzorging > Haarverzorging > Als je haar maar goed zit! (Murray’s Edgewax wax on – more wax on)

Als je haar maar goed zit! (Murray’s Edgewax wax on – more wax on)

Voor de mens is goed uitzien erg belangrijk. Dat was vroeger zo, en dat is in onze moderne tijd nog steeds zo. Aan je uiterlijk kan je medemens veel afleiden over je karakter en je persoonlijke leefomstandigheden. Ben je rijk dan draag je vaak duurdere, kwaliteitskleding. Is de kleding opvallend dan wijst dat vaak op een meer expressief karakter, terwijl meer ingetogen kleding meer introversie aangeven. Comfortabele kleding geeft wellicht aan dat je hoe je je voelt belangrijker vindt dan hoe je gezien wordt door anderen, terwijl een zeer zorgvuldig gekleed persoon misschien juist weer op zoek is naar erkenning van de buitenwereld. Kortom zoveel stijlen als er mensen zijn. En zo ook in haardracht (dankzij Murray’s Edgewax)

Wat zegt je haardracht over jouw?

Heb je er wel eens over nagedacht wat je haardracht over je kan zeggen? Een vrouw met twee vlechtjes links en rechts van haar hoofd (Pippi Langkous) een jeugdig, frivool karakter? Een man met een scheiding in het midden van zijn keurig gekapt haar, een streng gedisciplineerd, doch saaier figuur? En de jonge nozem met de roze, groen-, paars-geverfde hanenkam dan, rebellerend tegen de gevestigde standaarden? Welk waardeoordeel je ook vestigt aan deze haardrachten, een ding is zeker: Als je haar maar goed zit.

Murray’s Edgewax

En als je Murray’s Edgewax gebruikt voor je kapsel is goed zittend haar vrijwel verzekerd. Zeker voor mijn (gelukkig) redelijk volle bos met (helaas) redelijk dun haar. Ondanks het feit dat ik mezelf zeker niet ijdel vind, is mijn kapsel wel van belang. Maar als man zijnde heb geen behoefte om uren voor de spiegel te staan. Dus zoek ik altijd naar een product dat me in staat stelt om mijn haar met een paar simpele handbewegingen lekker warrig te maken. Nu komt het probleem. Een gel haalt al snel het volume uit mijn nogal dunne haar en heeft de neiging het plakkerig en nat uit te laten zien.

Een wax is te zwaar en haalt ook het volume eruit maar dan met een olieachtige look die ik zeker niet mooi vind. En daarbij is het niet stevig genoeg om echt een goede “hold” te geven. En haarlakken en mousse slaan de plank al helemaal mis. Kortom ik gebruikte vaak een hele lichte combinatie van wax en gel en dan in zeer kleine hoeveelheden om het gewenste effect te krijgen. Maar met de EdgewaxTM van Murray’s die ik ter review gekregen heb, is het gerommel met een tube en een potje in de ochtend eindelijk afgelopen. Deze wax is een premium gel gemengd met 100% zuivere Australische bijenwas. Het heeft een hele milde aangename geur die snel vervaagt en dus niet de strijd aangaat met je parfum of deodorant. Aanbrengen is de eenvoud zelve. Een kleine hoeveelheid op een of twee vingers in het haar masseren en daarna stijlen. Precies de snelheid en het gemak waar ik ’s ochtend vroeg naar op zoek ben als ik net onder de douche vandaan kom.

Niet alleen voor mannen

Sterker nog, onze jongens Tim en Daan (8 en 12) komen nu ook in een leeftijd dat ze hun uiterlijk meer gaan waarderen. En voor hun is dit product ook een uitkomst. Of beter gezegd het is voor ons als ouders een uitkomst, omdat het, in tegenstelling van een tube gel, veel moeilijk is er te veel van in het haar te doen. Dus we hoeven ’s ochtends geen vol-gegelde koppies meer onder de douche te steken om de klodders gel eruit te halen. Daarom gaat het ook met 3 gebruikers per dag erg lang mee. Murray’s Edgewax is te verkrijgen bij Etos voor een bedrag van € 6,99. Alsmede via diverse professionele kapperszaken /barbershops.

Lees ook:

* voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Tom H.

CTO bij Fuenix Ecogy in Weert. Getrouwd met Miranda en vader van 5 kinderen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics