Thuisleven.com
5 tips voor een ontspannen zondag.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Alcoholvrije dranken > 5 tips om alles uit je zondag te halen

5 tips om alles uit je zondag te halen

Drukke werkweek achter de rug? Dan had je vrijdag en zaterdag wellicht gespendeerd aan quality-time met je dierbaren. Het kan zijn dat je rustig een hapje bent gaan eten, of misschien heb je een stapje in de wereld gezet. In dat geval kan je nu ongetwijfeld wat ontspanning gebruiken. Hier zijn alvast 5 activiteiten om je op te laden voor een nieuwe week op de werkvloer. 

1. Picknicken

Nu de lente in het land is en de bloesems in bloei staan, vind je makkelijk een prachtig plekje om een dekentje neer te leggen met lekkere snacks erop. Passeer hiervoor eerst even langs de supermarkt, en koop wat fruit en chips. Maak zeker ook zelf wat lekkers dat je kan meenemen. Dit kan gaan van hapjes tot cake. 

2. Filmmiddag

De lente mag dan wel in het land zijn, in België moet je tot zomermaanden rekening houden met een grote kans op regen. Is het dus zo’n zondagnamiddag? Creëer dan een gezellige setting met kussens en dekens, en kies je favoriete film uit. Een heerlijke kop Starbucks koffie past natuurlijk volledig in deze sfeer. Vergeet er zeker niet voldoende van te genieten, want voor je het weet, is het weer maandagochtend.

3. Genieten op terras

Ligt de temperatuur rond de 20 graden? Dan is het officieel terrasjesweer. Doe eerst even research naar leuke spots in de buurt die je misschien nog niet eerder hebt ontdekt. Koppel er eventueel een ontspannende activiteit aan zoals een wandeling, waarna je uitrust met een heerlijke kop koffie van illy.

4. Zandkoekjes bakken

Niets leuker dan je eigen koekjes bakken, want deze smaken altijd dubbel zo lekker. Je hebt er gelukkig weinig ingrediënten voor nodig, waardoor je misschien zelfs niet naar de winkel moet. Hebben ze een goudbruine kleur, dan kun je ze uit de oven halen. Gebruik de overige tijd van de namiddag om ze mooi te versieren. Schijnt de zon buiten? Dan is het extra leuk om er één te smikkelen in de tuin.

5. Home yoga

Wil je ontspannen, maar tegelijkertijd toch je nodige beweging gehad hebben? Leg dan een sportmat in de woonkamer,  en volg een online yogales. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een outfit die comfortabel zit en een goede portie motivatie. Je zal merken dat je stressniveau tijdens de oefeningen aanzienlijk daalt en je hoofd weer tot rust komt.

Lees ook:

Heb jij een vast programma voor de zondag?

Afbeelding van Jan Vašek via Pixabay 

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Vaak niet, vaak ben ik op de zondag meer moe dan op de vrijdag. Dit komt omdat ik vaak op de zondag een feestje heb, dus spijtig genoeg is de zondag vaak wel een verloren dag. Ik vind het wel heerlijk om lekker te chillen met een kaasplankje voor de tv. We gaan ook wel eens op zondag wandelen als het lekker weer is, dat vind ik ook wel fijn

    Ik wil nog even zeggen dat ik je blogs enorm leuk vind, ik kom hier vanuit de winactie, maar volgens mij ben ik de site al een halfuur aan het doorscrollen. Keep up the good work 🙂

    Ik ga hier zeker vaker een kijkje nemen

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics