5 redenen waarom prepaid anno 2023 beter kan zijn dan een telefoonabonnement.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Financiën > Telefoon en Abonnementen > 5 redenen waarom prepaid anno 2023 beter kan zijn dan een telefoonabonnement

5 redenen waarom prepaid anno 2023 beter kan zijn dan een telefoonabonnement

Veel mensen kiezen ervoor om hun mobiele telefoon op prepaid te laten draaien. Maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van prepaid tegoed? Daarom geven we je 5 redenen waarom prepaid anno 2023 beter kan zijn dan een telefoonabonnement.

5 Voordelen van prepaid tegoed

1. Je weet precies hoeveel je uitgeeft.
Als je mobiele telefoon op prepaid draait, weet je precies hoeveel je uitgeeft. Je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte kosten of een hoge rekening aan het einde van de maand. Zo kun je bijvoorbeeld je Lebara beltegoed opwaarderen zonder problemen.

2. Het is makkelijk om bij te laden.
Als je prepaid tegoed op is, is het makkelijk om het weer op te laden. Je kunt een kaart kopen bij een tankstation of een supermarkt, of je kunt het online bijladen.

3. Het is goedkoper dan een contract.
Als je een contract hebt voor je mobiele telefoon, betaal je maandelijks een vast bedrag. Dit bedrag is vaak hoger dan wat je zou betalen voor prepaid tegoed.

4. Je bent niet vastgebonden aan een contract.
Als je een contract hebt voor je mobiele telefoon, ben je daar vaak een jaar of twee aan vastgebonden. Als je prepaid tegoed koopt, ben je daar niet aan vastgebonden en kun je elk moment overstappen naar een andere aanbieder.

5. Je kunt anoniem blijven.
Als je een contract hebt voor je mobiele telefoon, moet je vaak je naam, adres en ID-nummer opgeven. Als je prepaid tegoed koopt, kun je anoniem blijven en is er geen officiële registratie van je naam of adres.

5 Nadelen van prepaid tegoed

1. Je kunt snel door je tegoed heen zijn.
Als je veel gebruik maakt van je mobiele telefoon, kan het snel gebeuren dat je door je tegoed heen bent. Je moet het dan opnieuw bijladen, anders kun je geen gebruik meer maken van je telefoon.

2. Je krijgt geen toegang tot speciale aanbiedingen.
Als je een contract hebt voor je mobiele telefoon, krijg je vaak toegang tot speciale aanbiedingen en services. Bijvoorbeeld abonnementen met korting of gratis extra’s, zoals sms’jes of internet.

3. Het is moeilijk om geld terug te krijgen.
Als je ontevreden bent over een aankoop of je hebt een probleem met je telefoon, is het moeilijk om geld terug te krijgen. Bij een contract is er vaak een klachtenprocedure waarbij je je probleem kunt melden en eventueel geld terugkrijgt.

4. Je krijgt geen toegang tot 4G-netwerken.
Als je een contract hebt voor je mobiele telefoon, krijg je vaak toegang tot 4G-netwerken. Dit betekent dat je snellerbt op je telefoon. Als je prepaid tegoed koopt, kun je geen gebruik maken van 4G-netwerken.

5. Je kunt geen gebruik maken van extra services.
Als je een contract hebt voor je mobiele telefoon, kun je vaak gebruik maken van extra services, zoals een voicemailbox of een automatische oproepherkenning. Bij prepaid tegoed is dit vaak niet mogelijk.

Lees ook:

Heb jij liever prepaid of een abonnement?

Foto: Pexels

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics