Selecteer een pagina

Door de stijgende prijzen van huizen wordt het voor veel mensen steeds lastiger om een huis te kopen, daarnaast ben je ook niet de enige die op zoek is naar een nieuw huis. Heb je al wel een koophuis dan is verbouwen wellicht ook een goed idee. Is je huis toe aan modernisering dan is dit al met een aantal aanpassingen te realiseren. Door de stijgende prijzen van bouwmaterialen is het slim om in ieder geval goed op zoek te gaan naar betaalbare materialen en zelf klussen is vaak de beste optie. Ben je niet de allerbeste klusser, met de onderstaande tips kun jij je huis zelf gemakkelijk in een moderner jasje
steken zonder dat het heel veel geld kost.

Geef je een trap een renovatie

De trap neemt best een prominente plek in binnen je huis, het is toch vaak het eerste wat je ziet wanneer je bij iemand binnenkomt. Heb je een trap met een versleten tapijt of is het verf compleet afgebladderd, misschien is het dan tijd voor een traprenovatie. Bij verschillende online shops kun je traprenovatie benodigdheden aanschaffen waardoor je dit project zelf uit kunt voeren. Met een traprenovatie kun je de traptreden maar ook de stootborden voorzien van bijvoorbeeld vinyl, massief hout of laminaat. Elke materiaal heeft verschillende eigenschappen en wil je een modernere look geven aan je trap, kies dan voor vinyl. Vinyl is verkrijgbaar in verschillende stijlen, overzettreden met een betonlook passen perfect bij een moderne look.

3 Tips om je huis moderner te maken met een verbouwing.

Fris je huis op met strakke muren

Een simpele manier om je huis een frisse en moderne look te geven is het opfrissen van je muren. Zonder dat je het vaak zelf doorhebt zijn je muren vaak wat vergeeld, bijvoorbeeld door koken of te weinig daglicht. Je muren ogen dan wat smoezelig en dit kun je heel simpel oplossen door een laag nieuwe muurverf aan te brengen. Vergeet ook vooral niet de plafonds mee te nemen. Kijk ook vooral naar eventuele scheuren, gaatjes en andere beschadigingen. Zorg dat je dit ook netjes wegwerkt. Hoe strakker, hoe beter! En als je toch bezig bent met verven, kijk dan ook eens kritisch naar je deuren en kozijnen en neem deze ook mee. Kies bijvoorbeeld voor een andere kleur of verf ze juist in een lichte kleur voor een open en moderne uitstraling.

Ga voor een nieuwe vloer

Ook een vloer is ontzettend bepalend in een huis. Heb je tapijt of goedkope laminaat in huis liggen, overweeg dan zeker te kiezen voor een nieuwe vloer. Een vloer leggen is al lang niet meer ingewikkeld, bijna iedereen kan dit tegenwoordig zelf. Het is wel afhankelijk wat voor vloer je kiest, een gietvloer of een houten vloer leggen is echt vakwerk en kun je beter uitbesteden. Ga je het zelf doen, kies dan bijvoorbeeld voor een PVC vloer. Een PVC vloer heb je in veel verschillende varianten, het is gemakkelijk zelf te leggen en geeft een moderne en strakke look aan je huis. Denk ook aan details zoals het plaatsen van hoge plinten, dit maakt je nieuwe vloer helemaal af.

Met deze 3 tips kun jij je huis voorzien van een moderne look, zonder dat het heel erg in de kosten loopt doordat je het zelf prima kunt uitvoeren.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics