Thuisleven.com
Zonwering, screens voor een goed binnenklimaat.
Thuisleven.com > Buiten > Tuin > Zonwering ook voor een goed binnenklimaat

Zonwering ook voor een goed binnenklimaat

Zonwering is allang niet meer alleen bedoeld om het felle zonlicht tegen te houden. Zonwering en in het bijzonder screens kunnen bijdragen aan een goed binnenklimaat. En dat niet alleen. In dit artikel komen de verschillende voordelen van zonwering aan de orde. Sommige aspecten zullen best verrassend kunnen zijn.

Verschillende soorten zonwering

Er bestaan verschillende soorten zonwering. Ieder met eigen kenmerken en bijbehorend budget. Zonwering kan vanaf buiten, maar ook binnenshuis gerealiseerd worden. Voordat je besluit voor welk product je gaat dien je jezelf af te vragen wat je met de zonwering wilt bereiken? Zonneschijn bestaat namelijk naast licht ook uit warmte. Wil je koel maar niet in het donker of behaaglijk in de schaduw zitten? Of heb je wensen die ergens middenin dat brede spectrum liggen? En verschilt je behoefte per seizoen? Want wat is nu lekkerder dan het laagstaande winterzonnetje dat zonder kosten je woonkamer verwarmt. Bezint eer ge begint.

Wat kan zonwering voor je betekenen?

Met zonwering kan je het directe contact tussen de zon en je raampartij doorbreken. Tenminste, dit is het geval wanneer je zonwering buitenshuis aangebracht is. De zon met bijbehorende warmte heeft zo weinig tot geen kans om invloed uit te oefenen op je kamertemperatuur. Naar verloop van tijd zullen je muren opwarmen en als deze niet geïsoleerd zijn, zal je kamertemperatuur toch oplopen.
Met zonwering binnenshuis kan je het scherpe zonlicht breken. Je hebt dan geen last van de reflectie en kunt gewoon alles bij daglicht blijven doen. Tenzij je kiest voor een verduisterende optie. De bijbehorende warmte zal iets afzwakken. Omdat te kunnen regulieren zul je andere maatregelen moeten treffen.
Beide soorten zonwering kunnen ingezet worden om je privacy binnenshuis te waarborgen.

Screens

Nu zet ik graag de screens in het zonnetje. Screens herbergen namelijk alle voordelen van zonwering in zich. Ze doorbreken de opwarming van de raampartij door de zon. Ook breken ze het directe zonlicht met bijbehorende UV stralen voor een goed zicht binnen. En ze creëren schaduw met de bijbehorende privacy. Naast deze algemene kenmerken van zonwering kan ik nog een aantal positieve eigenschappen van screens vermelden. Ze nemen geen extra ruimte in, daar ze langs de raampartij naar beneden glijden. Ook zijn ze voor alle soorten ramen, zelfs verticaal gesitueerd, op maat te vervaardigen. Screens zijn eenvoudig te bedienen en de wind krijgt geen vat op ze. En tenslotte, maar dat is een kwestie van smaak, screens zijn stijlvol.

Lees ook.

Zit jij graag in het zonnetje?

Bron afbeelding: Renson N.V.

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics