Selecteer een pagina

Na al die warmte van de afgelopen tijd lijkt het soms wel herfst, in elk geval hier bij ons in de buurt. Ondanks de regen die zo nu en dan gevallen is blijft alles nog steeds wat droog. Het gras lijkt her en der alweer rustig aan bij te trekken maar de bomen hebben toch al menig blad laten vallen. Tijdens een van onze wandelingen door het bos zagen we verschillende blaadjes vallen in de mooiste kleuren, van geel en bruin tot prachtig dieprood. En daar besloten we dat we aan de slag wilden gaan met een leuke herfst diy ondanks het feit dat het nog geen herfst is. Later die week zouden we dus weer terug gaan om te verzamelen wat we nodig hadden.

Herfst spulletjes verzamelen in de natuur.

Al enige tijd sparen we wc-rolletjes en inmiddels hebben we een hele verzameling. We bewaren ze omdat de kinderen regelmatig met de rolletjes willen knutselen of een spelletje “blikgooien” willen doen. We kwamen een heel leuk idee tegen om vrolijke diertjes te maken van wc-rolletjes en dingen uit de natuur. Lucas en Eva wilden graag konijntjes maken, vandaar dat we veertjes en kleine blaadjes nodig hadden. Eenmaal in de bossen is het heel opvallend dat waar we normaal elke stap een veer vinden we er nu ineens bijna geen tegen komen. Je zou bijna denken dat de vogels het er om zouden doen. Aan blaadjes geen gebrek, we vonden zoveel mooie exemplaren dat we toch even moesten kiezen. We zouden maar een paar diertjes maken en niet meteen een mega grote dierentuin, hoewel iedereen weet wat ze zeggen van konijnen 😉

DIY- Herfst diertjes maken.

Eenmaal thuis knippen we de wc-rolletjes door midden zodat de konijnen een mooier formaat krijgen. Daarna tekenen we verschillende gezichtjes op de rolletjes en de diertjes beginnen al wat meer vorm te krijgen. Nu wordt het tijd om de schatten uit te stallen die we in de bossen gevonden hebben. Eenmaal uitgestald op tafel zien we pas de ware kleuren van de blaadjes en wordt het nog lastiger om te kiezen. Uiteindelijk hebben we drie diertjes gemaakt en kozen de kinderen welke oortjes we zouden gebruiken voor de konijntjes. Je kan het natuurlijk zo uitgebreid en persoonlijk maken als je zelf wil zoals bijvoorbeeld de snorharen met andere materialen maken of glitters toevoegen, net wat je kind en jij mooi vinden.

Wat heb je nodig om zelf deze leuke diertjes te maken?

  • wc-rolletjes
  • stiften
  • plakband
  • 2 veren per dier
  • 2 blaadjes per dierZo maak je herfst diertjes

Lees ook:

Welk dier zou jij maken?

Noot: we willen Lifestyle Mommy’s bedanken voor alle bijdragen voor Thuisleven. We hebben ervan genoten!

Geverifieerd door ExactMetrics