Thuisleven.com
Avonturenpark Hellendoorn
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Pretpark > Zinderende Zomeravonden in Avonturenpark Hellendoorn

Zinderende Zomeravonden in Avonturenpark Hellendoorn

Wat een geluk! Ik win bij Appelsientje vijf tickets voor Avonturenpark Hellendoorn. Eén van de weinige pretparken die we nog niet eerder hebben bezocht met één, twee of drie dochtertjes. Ik neem een kijkje op de site en lees over de Zinderende Zomeravonden, een knallende afsluiting van onze Staycation.

Dit jaar organiseert Avonturenpark Hellendoorn 4 Zinderende Zomeravonden! Op 31 juli, 7 augustus, 14 augustus en 21 augustus kunt u extra lang genieten in Avonturenpark Hellendoorn. De meeste attracties zijn open tot 21.30 uur. De Wild Waterval en Dreumesland sluiten om 19.30 uur.  De avond wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow* om 21.45 uur. 

Zinderende Zomeravonden

Die woensdag is het erg slecht weer en ik laat het idee varen. Dan tipt de nieuwsbrief over een extra Zinderende Zomeravond op zaterdag en de weersvoorspelling is goed! We reizen af en vertrekken pas na een vroege, stevige lunch. Wanneer we arriveren zijn we de enige op het grote parkeerterrein (7 euro). Iedereen is er al, dat beloofd veel goeds. Nu de jongste zo’n één meter is en al bijna een echte kleuter zetten we vandaag in op de Familie avonturen. Hoeven we niet meer op elkaar te wachten bij kinderachtige of juist te spannende attracties en zijn we samen met zijn vijfjes.

Dus huppakee in de rij voor de Wild Waterval (boomstammetje) en de Sungai Kalimantan (wild water baan)  zijn we gelijk weer wat familieportretten rijker. En dit keer staan we er allemaal op! Omdat we er nog niet eerder zijn geweest is alles leuk dus waar we ook komen de meisjes zijn enthousiast. Het Dreumesland tot 1.20 meter valt bijzonder in de smaak. Ze blijven rondjes draaien in het kleine Reuzenrad. De meisjes lopen gewoon overal blind in. Ook in de Rioolrat, een ondergrondse, donkere achtbaan en De Discovery Club waar je van buiten af niet kunt zien wat de bedoeling is. Door onze grenzen te verleggen worden we steeds drukker en actiever. Eindelijk eens het gevoel dat we leven in deze zompige zomer!

De Stuntshow

Helaas de nieuwe stuntshow ‘De Magische Maya Tempel’ zit vol om 16 uur. Gelukkig zijn we van plan nog héél lang te blijven en zijn er extra stuntshows ingelast. We zien al wel vanaf een terras, onder het genot van een drankje, wat mensen uit een hoge mast naar beneden duiken. De middelste is vastbesloten, dit wil ze van dichtbij zien! Ze houdt nauwlettend de klok in de gaten en direct na ons diner om 20 uur is er wel plek. We zijn voor ons doen heel laat gaan eten, nog een keer in de vet coole Tornado, De Donderstenen en nog even van de Super Glijbaan. Het wordt al wat rustiger in het park en het begint te schemeren. De ideale setting voor deze High Dive Show met trampoline en duikplanken. We kijken onze ogen uit en de stuntmannen zwepen het publiek op. De meisjes kijken met open mond, dit wordt zeker ingeprent in hun geheugen… making memories!

De vuurwerkshow

Dan hebben we nog ruim een uur voor aanvang van de vuurwerkshow. De peuter begint al wat te stuntelen, om ons heen horen we meer en meer kindergehuil. De spanning neemt toe, alle gezinnen werken toe naar het tijdsstip van de vuurwerkshow. Het grappige is dat de interactie tussen de pretparkgasten ook toe neemt. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en hebben hetzelfde doel gesteld vér na kinderbedtijd. De peuter wil de hele dag al in de Monorail, dit is een mooi moment om even rustig te zitten en onze ogen uit te kijken.

De oudsten proberen attracties te spotten waar we nog niet eerder in zijn geweest en de tijd tikt door. Nog een extra show van Casa Magnetica later en we houden halt in de speeltuin. Nog een krap half uur. Het ziet er naar uit dat we het gaan halen. Het geroezemoes neemt toe, het aantal driftige kinderen ook. We bewegen met zijn allen één kant op richting de Wild Waterval, waar de vuurwerkshow nog opgebouwd wordt. De maan is al zichtbaar, de meisjes hangen in het hek.
“Duurt het nog lang?” en dan 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 en wat dan volgt overtreft onze stoutste verwachtingen.

Één grote professionele vuurwerkshow van een kwartier lang. Avonturenpark Hellendoorn heeft hem echt uit zijn broek laten hangen, zoals wij dat dan zeggen. De middelste is zo blij en dankbaar dat ze de gastheer bij de uitgang zowat om de hals valt om te bedanken. We hadden niet gedacht dat we het zouden halen, maar we zijn erbij geweest en het goede nieuws is dat er nog een Zinderende Zomeravond voor de deur staat.

Lees ook:

Gaat allen richting Avonturenpark Hellendoorn!

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics