Thuisleven.com
Thuisleven.com > Woning > Vastgoed > Zaken die het meest worden vergeten tijdens een verhuizing

Zaken die het meest worden vergeten tijdens een verhuizing

Wat een enorm gedoe kan dat verhuizen toch zijn. Ik weet nog goed dat mijn allereerste verhuizing zo’n anderhalf uur in totaal kostte. Sindsdien heb ik dat record helaas niet meer gebroken. Zijn de adressen gewijzigd bij instanties? Is het energiecontract omgezet? Is alles ingepakt in verhuisdozen? O jee, bijna KPN internet & tv vergeten! Voor de handigheid vermeld ik wat zaken die je echt niet mag vergeten bij een verhuizing. Opgedeeld in voor, tijdens en na de verhuizing.

Wat mag je voor een verhuizing absoluut niet vergeten?

Even afhankelijk of je een koop- of huurwoning betrekt, dien je er voor te zorgen dat alle paperassen kloppen. Is het koopcontract of de huurovereenkomst getekend? En is van de ‘oude’ woning de huur tijdig opgezegd of heeft de overdracht bij de notaris rechtsgeldig plaatsgevonden.
Met de sleutels kan je vervolgens je nieuwe paleisje betreden en klaar maken voor het daadwerkelijke betrekken. Denk aan schoonmaken en/of opknappen. Ook dien je de ‘oude’ woning netjes en schoon achter te laten. Vergeet niet de meterstanden op beide locaties op te nemen en maak een foto met datum als eventueel bewijs.
Wist je dat er op je lokale weggeefhoek vaak gratis verhuisdozen te scoren zijn?! Mocht je op hoogte komen te wonen, verdiep je dan eens in de huur van een verhuislift. Regel je verzekeringen tijdig! Soms wil een verzekeringsagent de boel ter plaatse op komen nemen, soms volstaat enkel en alleen een adreswijziging.

Over adreswijzigingen gesproken

Weet je dat je binnen 5 werkdagen je verhuizing aan de (nieuwe) gemeente door moet geven?
Naast familieleden, vrienden en kennissen behoeven veel verenigingen en instanties een adreswijziging. Pas bij een verhuizing komen al je lopende abonnementen boven water. Direct ideaal tijdstip om deze eens tegen het licht te houden. Hetzelfde geldt voor alle nutsbedrijven, die contracten moeten toch worden afgesloten of opgezegd. En check de klantenpasjes in je portemonnee eens voor de gein.

De dag van de verhuizing

Tenminste ik mag er toch wel van uit gaan dat je niet meer dan een dag ingepland hebt op de kalender. Op de verhuisdag zelf zijn een aantal randvoorwaarden van belang. Wie let er op de kinderen en de huisdieren? En wie tilt de volle dozen? Schakel tijdig hulptroepen in of verdiep je in een bedrijf dat je alle verhuisperikelen uit handen neemt.
Zorg goed voor de inwendige mens, des te harder zal er gewerkt worden. Een wortel voorhouden van een barbecue wanneer de tuin op orde is, wil ook nog wel eens helpen. Schrijf op alle dozen naar welke ruimte deze gesleept moet worden, dat scheelt weer met uitpakken nadien.

Niet vergeten na je verhuizing

In een ideale wereld doe je na je verhuizing je pootjes omhoog en kan het enorme genieten aanvangen. Helaas leef je niet in een sprookjeswereld. Meld je binnen vijf dagen na de verhuizing aan bij je nieuwe gemeente. Maak kennis met de nieuwe buren en organiseer een housewarming-party. Dat valt nog alleszins mee, helemaal wanneer je alert blijft op doorgezonden post en kritisch kijkt naar je inbox. Wellicht moet je toch nog een paar bedrijven op de hoogte stellen. Door het gebruik van de verhuisservice van PostNL werd onze geadresseerde post nog drie maanden nagezonden. Dat leverde toch nog een aantal ‘vergeten’ adreswijzigingen op.
En wees gerust, met ons KPN internet & tv is alles goed gekomen. We hebben wifi in alle ruimten en de kinderen voelen zich al helemaal thuis. Neem je tijd om bij te komen van deze mijlpaal. Helemaal als er is geklust, dan duurt je herstel gewoon een tijdje.

Lees ook:

Zie jij op tegen verhuizen?

Dit artikel is ontstaan binnen een samenwerking

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics