Een van de dingen die je niet vaak doet is het kopen van een radiator
Thuisleven.com > Woning > Warmtebronnen > Welke radiator past het beste bij jou?

Welke radiator past het beste bij jou?

Een van de dingen die je niet vaak doet is het kopen van een radiator. Het kan daarom ook lastig zijn om de juiste radiator te vinden als je op het punt staat om er een aan te schaffen. Bij het aanschaffen van een radiator is het slim om met een aantal factoren rekening te houden. Zo kun je denken aan de vorm van je ideale radiator, de plaats waar je de radiator installeert en natuurlijk de warmtecapaciteit.

Kies je voor designradiatoren of toch meer voor badkamerradiatoren, paneelradiatoren, radiatoren met vlakke- en geribbelde voorzijde? En ga je voor een horizontale of verticale radiator? En alsof het niet genoeg was, kun je ook uit verschillende soorten materialen kiezen, denk aan staal, aluminium, roestvrijstaal etc. Het kan dus heel lastig zijn om een keuze te maken bij het kopen van een radiator. Maar als je al een beetje weet wat je zoekt dan zijn er heel wat opties minder en wordt de keuze ook gemakkelijker. In dit artikel belicht ik graag een paar radiotoren waaronder de zehnder radiotor, de thermrad vertical plateau en een elektrische radiator.

zehnder radiator

Het assortiment van Zehnder bestaat uit verticale radiatoren. Hierbij heb je de keuze uit designradiator en een handdoekradiator. Zo zie je maar dat een radiator niet alleen een stukje warmte comfort hoeft te zijn maar het ook chic kan ogen. Tevens zijn de radiatoren helemaal van deze tijd en lekker energiezuinig. Voor de badkamer is de Zehnder Noa Spa een uitstekende keus. Deze heeft namelijk een hoog verwarmingsvermogen en dat is precies wat je nodig hebt in een badkamer. Overdag en ’s nachts lekker laten luchten met een raam open en zodra je de badkamer op gaat om jezelf te douchen of in bad te stappen de ramen dicht en verwarming aan om snel in de warmte te kunnen zitten/liggen.

Thermrad Vertical Plateau radiatoren

Andere verticale radiotoren zijn de Thermrad Vertical Plateau radiatoren. Ze hebben een geheel vlakke voorplaat en zijn voorzien van 4x ½” aansluitingen en 2x ¾” euroconus midden-onder aansluitingen, waarbij de 2 boven aansluitingen uitsluitend voor de ontluchting gebruikt worden. Deze verwarmingen zijn verkrijgbaar in verschillende types (grootte en Watt).

Onze recente keus is de elektrische radiator

Vorig jaar hebben wij een huis gekocht en sindsdien zijn we deze woning een het verduurzamen. Zo hebben we ons dak vol laten leggen met zonnepanelen en eind vorig jaar geïnvesteerd in een hybride warmtepomp. Onze gang, toilet, woonkamer, eetkamer en keuken zijn voorzien van een vloerverwarming. Sinds we de hybride warmtepomp hebben zien we dat onze energierekening in de koude maanden behoorlijk is gestegen maar het verbruikte gas enorm is gedaald. Echter geeft de hybride warmtepomp maar een geleidelijke warmte af en is deze dus niet handig om de slaapkamers en de werkkamer snel te verwarmen. Zeker niet als het raam een tijdje open heeft gestaan om te luchten.

Zonnepanelen

Op deze manier kwamen we uit bij de elektrische radiator. Een radiator die overigens steeds populairder wordt aangezien men zich toch steeds meer beseft dat fossiele brandstof, zoals aardgas, stoken niet de meest ideale manier is om warmte te genereren als we praten over het klimaat. Ook het stukje van snel een ruimte opwarmen is een van de motivaties om voor deze radiator te kiezen. Besef echter wel dat je een hogere verbruik hebt in elektriciteit en dat het daarom slim is om deze te compenseren met zonnepanelen.

Een ander groot voordeel van de elektrische radiatoren is dat je deze eenvoudig zelf op kunt hangen. Hiermee bespaar je kosten. Tevens zijn er ook geen leidingen voor nodig en zal het dan ook strakker ogen.

Hoe verwarm jij je woning?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

  • Ik heb ook elektrische radiatoren gezien met een schilderij-afbeelding. Ook mooi om te zien. Goed dat je waarschuwt dat de kosten hiervan hoger zijn en ik kan me voorstellen dat je dat combineert met zonnepanelen. Goede tip

  • Wij verwarmen ons huis met radiatoren, waar we mooie radiatoren bekleding omheen hebben gemaakt van wit geverfd hout.
    Staat erg chic.

  • Verticale radiator in de badkamer. Verder in huis alleen maar horizontale. We hebben ook zonnepalen dus in de toekomst zijn elektrische radiatoren zeker een optie

  • Ik heb al 23 jaar zo’n design radiator ( in het zwart) en ben er nog steeds heel blij mee. Het staat leuk en je kunt er goed de handdoeken aan drogen.

  • Twee jaar geleden een paar terrasdeuren laten plaatsen in de achtergevel, heb toen gelijk een mooie design radiator laten plaatsen, afgezien van het mooie totaalplaatje, aanzienlijk meer warmte in huis.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics