Selecteer een pagina

Een heerlijk glaasje wijn gaat er altijd in. Bij een aperitiefhapje, bij een lekker etentje of op een terrasje. Ben jij een echte liefhebber en popel je om eens een wijndomein en nieuwe smaken te ontdekken? Hieronder vind je een overzicht van enkele parels in Europa. Ideaal om wat inspiratie op te doen. Veel plezier op deze ontdekkingsreis. 

Bourgogne 

Leven als god in Frankrijk. Die uitdrukking vat het zalige leven in ons buurland goed samen. Frankrijk is hét land om je te laten verwennen op culinair vlak. De vele wijnregio’s zijn er het bewijs van: De Loire, de Bordeauxstreek, de Languedoc,… We kunnen zo nog wel even blijven doorgaan. Maar als er één regio is waar je absoluut halt moet houden, is het wel de Bourgogne. De streek staat bekend om haar complexe en verfijnde wijnen. Wat de druiven betreft, worden in de Bourgogne vooral Pinot Noir, voor rode wijn, en Chardonnay voor witte wijn gebruikt. 

Toscane 

De prachtige heuvels van Toscane zijn wereldberoemd. De warme dagen en de koele nachten vormen het ideale klimaat om uitstekende wijnen voort te brengen. Het is dus niet voor niets dat er een tiental wijnen van de hoogste kwaliteit, met het label DOCG, gemaakt worden. Brunello di Montalcino is bijvoorbeeld zo’n kwaliteitsvolle wijn.  

Piemonte 

Piemonte, in het noordwesten van Italië, wordt ook wel de wijnkelder van Italië genoemd. De meeste DOCG-wijnen van Italië vinden daar namelijk hun oorsprong. Een van de bekendste? Dat zal ongetwijfeld de Barolo wijn zijn. Elke zelfrespecterende wijnliefhebber moet die zeker eens geproefd hebben. En waar is die beleving intenser dan net naast de wijngaarden?  Ideaal om te combineren met een bezoekje aan de stad Turijn. 

La Rioja 

Wie op zoek is naar een goede rode wijn is in La Rioja zeker aan het juiste adres. Het Zuiderse, Spaanse karakter krijg je er helemaal gratis bij. Maar liefst 90% van de geproduceerde wijnen in La Rioja is rood. De rest is rosé of wit. Tempranillo, de meest gebruikte blauwe druif, draagt ongetwijfeld bij tot de unieke, karaktervolle smaak van de Rioja-wijnen. 

België 

Ook in België zijn er steeds meer lokale wijnboeren die hun eigen wijn kweken. Van West-Vlaanderen tot in Limburg! Tussen de Rode en de Zwarte Berg, in het hartje van Heuvelland, heb je bijvoorbeeld het bekende wijndomein Entre-Deux-Monts. En op een unieke locatie, langs de Maasoever, springt wijndomein Aldeneyck eruit. Dus ook in eigen land vallen er heel wat heerlijke pareltjes te ontdekken. 

Lees ook:

Wanneer drink jij wel eens wijn?

Foto door Pixabay
#ad

Geverifieerd door ExactMetrics