Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Zolder > Wat te doen met de zolderetage?

Wat te doen met de zolderetage?

We wonen nu al een paar maanden in ons nieuwe huis. We hebben al een aantal zaken opgeknapt en soms zelfs noodgedwongen vervangen. Als laatste verdieping komt nu de zolder aan bod. Daar is de slaapkamer van de oudste gelegen. Aan de andere kant hangt de waslijn en staan de wasmachine en -droger.

Wat te doen met de zolder?

De zolder is met een vaste trap te bereiken, die hebben we laten bekleden met hetzelfde tapijt als op de gehele eerste etage. De trapleuning hebben we vervangen om veilig boven te kunnen komen. Het traphek was betimmerd met hard board, dat hebben we weggehaald. Van een ‘oude’ houten lattenbodem hebben we een nieuw geraamte getimmerd. De muren langs de trap en het traphek hebben we grijs geverfd met muurverf. Dat was best een klus aangezien eenmaal niet voldoende was om de bruinige kleur van de jaren ’70 te verstoppen. Het traphek hebben we juist hoogglans wit geverfd.
Op dit moment ligt er een gerafelde, bobbelige vloerbedekking in de zolderslaapkamer. Er ligt een verouderd zeil onder de wasmachine en -droger. Dat is eigenlijk niet meer schoon en netjes te krijgen. Om de zolder toch meer bij het huis te betrekken denken we aan een tapijttegel. Dat kunnen we zelf leggen omdat de bodem van het budget langzaam maar zeker in zicht komt.

Hoe gaan we dat aanpakken?

Allereerst moet de bedekking van de vloer eruit. Dat blijkt niet eenvoudig. Meerdere lagen vloerbedekking en oranje (!) zeil komen we tegen richting de houten vloer. Met dit halfvergane en verpulverde spul moeten we het hele huis door. Gelukkig kunnen we het als particulier eenvoudig kwijt bij onze gemeentelijke milieustraat. Niet te vergeten het verwijderen van de lijmresten die ervoor zorgen dat de houten vloer niet egaal is. Wanneer het een zo-goed-als- glad oppervlak is, leggen we een ondervloer die niet alleen geluiddempend, maar ook isolerend werkt. Die platen zijn eenvoudig op maat te snijden met een stanleymes.

Het resultaat

Ze mocht een kleur kiezen en dat werd ondanks de ruime keuze in kleuren muisgrijs. Dat paste volgens haar goed bij haar witte muur, kast en deur. En grijs is volgens haar goed te combineren met blauw en zilver, haar lievelingskleuren.
De vloerbedekking is eenvoudig te leggen. Onder de kachel is het even prutsen want die rust op twee houten blokken. Zo blijft de vloer één geheel. We zijn erg blij met het resultaat en onze dochter ook. Het is een alles behalve saaie kleur. Ze mag nu zelf haar zolderetage inrichten en schoonhouden. Dat zal haar helpen richting zelfstandigheid.

Maak er je eigen privé ruimte van

Door een slot op je deur te plaatsen maak je van de ruimte een eigen privé ruimte. Ideaal voor een echte mancave, ladyloft of, in ons geval, een kamer voor de tiener die erg op haar privacy is gericht. En zo zullen er nog tal van redenen zijn waarom een slot op een deur erg handig kan zijn. Is de sleutel kwijtgeraakt dan bel je de slotenmaker en fikst hij het probleem.

Lees ook:

Wat heb jij op de zolder liggen?

* Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking *

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • De zolder is bij ons een echte speelplek. Zo hoeft het speelgoed niet in de woonkamer rond te slingeren en kunnen ze gerust wat laten liggen. Ik schrik alleen wel als ik er zo nu en dan kom binnenlopen…

  • Op zolder hebben we de wasmachine en droger staan en ik heb een groot rek, waar ik de kleding die gewassen is op hang om te drogen.
    Ook is het de opslag van allemaal spullen, onder de schuine kant, met een gordijntje er voor.
    Zo gemakkelijk om iets te pakken.
    De bedoeling is om er een dakkapel te laten plaatsen en er een logeerruimte bij te maken. Maar dat is toekomst muziek!

  • Op onze zolder hebben wij een kantoor gecreëerd, maar door de opslag van heel veel kinderspullen, die we in de toekomst nog nodig zullen hebben, valt er nu niet te werken.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics