Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Vloer > Wat is het effect van een vloerkleed in de kamer?

Wat is het effect van een vloerkleed in de kamer?

Afgelopen zondag keken wij weer eens naar VT-wonen op de televisie. Onze dochter geniet van dit programma en geeft te pas en te onpas haar mening over de nieuwe meubelen. Ook de gebruikte kleuren op de muren zijn heel zwart/wit mooi of lelijk volgens haar. Dit keer greep ik eens in toen er een vloerkleed geplaatst werd.

Een vloerkleed

Er werd een soort geweven haman doek op de vloer gelegd. Heel kleurrijk, daar was niets mis mee. Maar wil jij zo’n struikelkleed op je vloer? Dat je iedere keer wanneer je op de bank gaat zitten met je voet het kleed recht trekt. En dat je constant de kinderen en de visite moet waarschuwen dat ze niet vallen? Ik begrijp dat het oog ook wat wil, maar dit was zeker niet praktisch dus.

Een praktisch, eh prachtig vloerkleed

Een gemiste kans van de stylisten, want er zijn zoveel mooie vloerkleden te koop. Die naast prachtig ook nog eens praktisch zijn. Altijd warme voeten en een behaaglijk gevoel. Ook qua akoestiek dempt een groot vloedkleed het geluid in de ruimte, heel aangenaam voor je oren. En onderschat het effect van een vloerkleed op de ruimte niet. Dat heeft Tapeso.nl; de kleden specialist mij wel doen inzien.

Het effect van een vloerkleed

Een vloerkleed is bij uitstek geschikt om de ruimte mee aan te kleden. Het vormt qua kleur meestal een verbindende factor tussen meubelen en raamdecoratie. Maar ook de vorm en grootte doet wat met de ruimte. Wil je je woonkamer groter doen lijken? Plaats dan eens een kleed onder je eettafel. Daar baken je een gedeelte van de ruimte mee af en creëer je een soort eilandjes. Laat dit kleed wel tenminste 60 centimeter uitsteken, zodat je stoel van tafel kan schuiven.
Wil je je woonkamer minder smal en rechthoekig laten, kies dan eens voor een rond kleed. Met een rechthoekig kleed benadruk je de vorm van je woonkamer dan teveel. Met andere woorden, als je de lengte van de ruimte wil benadrukken, dan gebruik je juist wel een rechthoekig kleed. Plaats dan de voorpoten van de stoelen en bank(en) op het vloerkleed. Niet om het struikelen tegen te gaan hoor!

Lees ook:

Speel jij wel eens met de ruimte?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics