Thuisleven.com
Visumplicht Egypte
Thuisleven.com > Er op uit > Landen > Egypte > Waar gaat jouw droomreis naar toe?

Waar gaat jouw droomreis naar toe?

Heb jij al eens een droomreis gemaakt? Wellicht ben je nog aan het sparen of je wensen op een rijtje aan het zetten. Laat ik mijn droomreis naar Egypte met je delen voor inspiratie. En je wijzen op het treffen van de juiste voorbereidingen. Vergeet vooral niet om je visum naar Egypte tijdig aan te vragen.

Vrije tijd

We hadden in onze verkeringstijd niet veel vrije tijd en al helemaal niet tegelijk. Ik werkte onregelmatige diensten en mijn vriend had een eigen winkel met bijbehorende winkeltijden. Voor het plannen van onze eerste vakantie samen hebben we eerst goed moeten plannen voor een optimaal resultaat. Al snel kwamen we in mei uit, het voorseizoen. Zo konden we de ‘verplichte’ vrije dagen gebruiken om de overlast van een gesloten winkel te beperken. En mijn collega’s waren toch aan de schoolvakanties gebonden.

Waar voert de reis heen?

visumplicht EgypteWe wilden toch wel vliegen, maar niet teveel tijd aan het reizen naar de bestemming kwijt zijn. We hadden voor ons gevoel al zo weinig tijd. Al snel kwamen we op Egypte uit. Dat land ligt toch buiten Europa en is maar 6 uur vliegen verderop. Het klimaat is aantrekkelijk en we vonden er een mooie combinatie van cruise op de Nijl en hotelverblijf in Hurgada. We boekten in totaal negen dagen vakantie en keken er erg naar uit.

De voorbereidingen

Koffer inpakken en gewoonweg vertrekken bleek niet het geval bij onze reis richting Egypte. Daar kwamen we gelukkig op tijd achter. Eerst was er de kwestie van de (verplichte) inentingen. Op jacht naar ons inentingsboekje, het ondervragen van onze ouders en contact gezocht met de huisarts. Daaruit bleek dat we nog op het tijd voor de bescherming van onze inentingen zaten voor het verblijf in Egypte.
Vervolgens de plicht tot het aanvragen van een visum voor onze reis naar Egypte. Dat bleek verrassend eenvoudig te gaan, maar bleef spannend tot aan de visum check in Egypte zelf. We waren er toch niet gerust op en waren als de dood dat we teruggestuurd zouden worden. Toen kon onze vakantie beginnen.

Het verblijf in Egypte

We hebben gekozen voor een combinatie van hotelverblijf en een cruise op de Nijl. Dat bleek een gouden greep. In het all inclusive hotel hadden we het na een paar dagen wel gezien. We gingen wel eenmaal mee met een excursie naar een piramide, maar waren eigenlijk meer gesteld op het zelf indelen van onze vrije tijd. Het vroege opstaan voor het deponeren van je badhanddoek langs het zwembad bleek niets voor ons. Het zwemmen (of drijven) in de Dode Zee was een onvergetelijke ervaring.

De cruise op de Nijl

De cruise op de Nijl voerde ons langs leuke pleisterplaatsen. Er was genoeg te zien vanaf het dek en onderweg was er ruimte voor uitstapjes. Als onze mede-reizigers op stap waren, hadden wij de middelgrote boot met het personeel voor onszelf. De hut was groot genoeg en we hebben ons opperbest vermaakt met het entertainment tijdens de avonduren. Het gedoe met de inentingen en aanvragen van het visum konden we achter ons laten. Genieten van elkaar en van Egypte is wat er overbleef. We denken samen nog regelmatig terug aan onze vakantie in Egypte en mijmeren weg bij het zien van onze souvenirs.

Lees ook:

Wat is jouw droomreis?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics