Thuisleven.com
Voordelen van elektrische rolgordijnen als raambekleding.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Ramen > Dit zijn de voordelen van elektrische rolgordijnen

Dit zijn de voordelen van elektrische rolgordijnen

Ben jij op zoek naar nieuwe raambekleding voor jouw ramen, bijvoorbeeld omdat je net verhuisd bent of omdat de huidige bekleding aan vervanging toe is? Overweeg dan zeker om elektrische rolgordijnen te laten plaatsen, mocht je deze nu nog niet hebben. Deze raambekleding biedt namelijk een hoop voordelen ten opzichte van andere vormen van raamdecoratie. In dit artikel vertellen we je wat die voordelen zijn!

Hoe werkt een elektrisch rolgordijn? 

De basis van elektrische rolgordijnen is niet zo ingewikkeld. Het gordijn wordt in een buis gerold, maar in plaats van koorden en een mechanisch systeem opent en sluit het rolgordijn met behulp van een motor. In sommige gevallen werkt de motor op netstroom en moet je de rolgordijnen dus aansluiten op een stopcontact, maar veel elektrische rolgordijnen werken vandaag de dag op accu, zodat je de motor niet ziet zitten. Het is soms mogelijk om bestaande rolgordijnen te laten automatiseren, maar in de meeste gevallen is het handiger om jouw huidige gordijnen te laten vervangen door een elektrisch systeem. 

De voordelen van elektrische rolgordijnen

Elektrische rolgordijnen bieden je een hoop voordelen ten opzichte van andere vormen van raambekleding: 

  1. Het plaatsen van de rolgordijnen: Je hoeft bij elektrische raambekleding geen rekening te houden met meubels die in de weg staan of met ruimte die je nodig hebt voor koordjes of touwtjes voor het bedienen van de gordijnen. Er is immers geen fysiek contact nodig met de rolgordijnen voor het openen en sluiten ervan. 
  2. Minder slijtage: Aangezien er geen fysiek contact nodig is met de rolgordijnen, zullen ze ook minder slijten. Veel slijtage ontstaat immers door vieze vingers, te hard trekken of de verkeerde kant op te trekken. 
  3. Meerdere gordijnen in één keer bedienen: Met elektrische rolgordijnen in je woning kun je meerdere rolgordijnen in één keer bedienen, bijvoorbeeld met een afstandsbediening. Daarnaast kun je ook een timer instellen per rolgordijn, zodat deze automatisch omhoog en omlaag gaat op bepaalde tijden. 
  4. Veiligheid voorop: Door je huis te automatiseren zorg je voor meer wooncomfort, maar ook meer veiligheid. Omdat jij jouw rolgordijnen automatisch laat openen en sluiten, kun jij jouw inboedel beschermen tegen de zon. Als je op vakantie bent met het gezin lijkt het voor inbrekers ook alsof je thuis bent, aangezien de rolgordijnen worden bediend. 
  5. Smart home: Als je graag een smart home wil, zijn elektrische rolgordijnen een ideale toevoeging. Je kunt ze in sommige gevallen zelfs met je stem bedienen. 

Waar koop je elektrische rolgordijnen? 

Ben je van plan om elektrische rolgordijnen aan te schaffen, dan raden we je aan om dat bij een specialist te doen op het gebied van zonwering, zoals Smartblinds. Zo weet je zeker dat je een product koopt van hoge kwaliteit en dat je altijd advies kunt vragen indien nodig!

Lees ook:

Welke raambekleding heb jij voor je ramen gekozen?

Afbeelding van Jesse Bridgewater via Pixabay

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics