Thuisleven.com
Tesa raamfolie om eenvoudig glas mee te isoleren.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Financiën > Besparen > Tesa transparante raamisolatie folie voor een warmer huis

Tesa transparante raamisolatie folie voor een warmer huis

In het kader van de doe-het-zelf isolatie hebben we weer een nieuw product om aan te brengen in huis om de energiekosten enigszins te drukken. De Tesa Thermo Cover is een transparante raamfolie met een isolerend effect. Het kleeft niet maar werkt als een soort luchtkussen dat een extra laag vormt. Zo maak je van je enkele glas al snel én eenvoudig dubbel glas. We namen de proef op de som met de raampjes in de voordeur.

Enkel glas

Wij wonen al vijf jaar in een jaren ’30 huis. Voor het grootste gedeelte bestaat ons huis inmiddels uit dubbel, zelfs tripple glas. Uit een warmtescan van de gemeente komt de voordeur als grootste warmtelek uit de bus. We hebben direct een tochtborstel in de brievenbus geplaatst en een dorpelstrip in de deurpost geplakt. Om geen halve maatregelen te treffen hebben we ook een gordijn achter de voordeur gehangen. Dat heeft zeker in de zomer ook voordelen overigens. Dan valt ons oog op de raamisolatie folie. We zijn geen fan van iets plakken op ramen, maar dit is net een ander principe.

Tesamoll® Thermo Cover

Het idee is dat je met de Tesamoll® Thermo Cover een extra laag aanbrengt op je raam. Je creëert met de folie een extra luchtlaag als het ware dubbel glas. Een bijkomend voordeel is dat je minder condensatie (vocht) op je ramen hebt. En we weten allemaal dat vochtige ruimten moeilijker op te warmen zijn.
De Tesamoll® Thermo Cover is bij verschillende retailers verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen: 1.7m. bij 1.5m. en 4m. bij 1.5m.

Bevestiging van de raamisolatie folie

Op de doos van de Thermo Cover wordt in één afbeelding het gehele montageproces gevat. Je plakt de dubbelzijdige tape ( bijgeleverd) rondom op het raamkozijn. Dan plak je de isolerende raamfolie op deze tape. Met de föhn zorg je dat de folie ietwat krimpt en de raampartij goed luchtdicht afsluit. Vervolgens kun je het raam gewoon openen en sluiten. Je ziet er niets van door de transparante folie.

Bevestiging Tesa raamisolatie folie.
Alleen nog even het buitenste randje folie eraf snijden.

Onze ervaring met de Tesamoll® Thermo Cover

Zoals gezegd willen wij de enkel glas raampjes in de voordeur goed luchtdicht afsluiten. Bij de lokale bouwmarkt schaffen we de grote Tesa thermo cover aan. Deze is goed voor een raamoppervlakte van 6m2. Daarmee kunnen we naast de voordeur gelijk ook de raampjes in de boerenachterdeur mee isoleren. De folie is niet statisch, dus het werken ermee trekt geen stof, haren of andere irritatie aan. De raamfolie is met een stanleymes op maat te snijden maar met een schaar gaat dat ook prima. De dubbelzijdige tape plakt goed. Het is erg dun en lijkt wel gewone plakband. De gewone haarföhn wordt warm genoeg om de raamfolie te doen krimpen en als gevolg spannen. Het is een vrij eenvoudig klusje met hopelijk een groot resultaat.

Je ziet niets van de Tesa transparante isolerende raamfolie.
En je ziet er niets meer van, alleen door de flits.

Meer over Tesamoll®

Tesa opereert wereldwijd en biedt verschillende klevende productoplossingen aan. Neem eens een kijkje voor meer handige doe het zelf producten. De toepassingen zijn breed en de producten zijn eenvoudig zelf aan te brengen. Het wordt door Tesamoll® in begrijpelijke taal uitgelegd op de verpakking en op de site. Op de Tesamoll® site zijn de gebruiksaanwijzingen van de producten direct bijgevoegd en in PDF te bekijken.

Informatie en verkrijgbaarheid

Tesa Thermo Cover
Afmeting: 1.7m. x 1.5m. of 4m. x 1.5m;
Tape: 25m. x 12mm.:
Verkrijgbaar bij diverse retailers en (online) bouwmarkten.

Lees ook:

Ben jij al klaar met isoleren?

* deze review is niet gesponsord*

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics