Thuisleven.com
Thuisleven.com > Persoonlijk > Wat zijn de voordelen van een realtime boekhoudsysteem voor een ondernemer?

Wat zijn de voordelen van een realtime boekhoudsysteem voor een ondernemer?

Er komt toch nog wel wat kijken bij het opzetten van een onderneming. Zoals je wellicht weet is Thuisleven v.o.f. in april 2018 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. We dachten dat er niet veel zou veranderen, want we waren al zo lekker bezig samen. Er komt, ruim een half jaar na dato, toch meer bij kijken dan we gedacht hadden. We verleggen regelmatig onze grenzen en leren nog iedere dag iets nieuws erbij.

Een privé of zakelijke rekening.

We verdiepen ons in een bankrekening voor Thuisleven. Zullen we een gewone bankrekening met twee pasjes openen? Of gaan we voor een zakelijke rekening? We zetten alles op een rijtje en gaan de privé en zakelijke rekening vergelijken. Al snel blijkt dat de mogelijkheden van een zakelijke rekening veel uitgebreider zijn en ons beter op een voorspoedige toekomst voorbereiden. Zakelijke rekeningen zijn er op ingesteld om de ondernemer zoveel mogelijk uit handen te nemen. Tijd is geld en laat de ondernemer vooral het werk doen waar hij goed in is. In ons geval bloggen en niet boekhouden.

Inkomsten en uitgaven.

De opbrengsten van het blog zijn nodig om de boel draaiende te houden. We zijn veel geld kwijt aan de porto van winacties en het onderhouden van de website op zich. Daar steken we ook een hoop tijd in, eigenlijk alle tijd die we hebben. Inkomsten generen we bewust niet met advertenties. Daar willen we de lezers niet mee vermoeien. Een bijdrage in de kosten komt van het affiliate programma van bol.com waar we vooral in recensies en productreviews naar linken. Deze inkomsten komen binnen op mijn of op Miranda’s bankrekening. In een spreadsheet houden we alle inkomsten en uitgaven bij en we verrekenen ons vervolgens suf. Daar moet verandering in komen….

Voordelen van een zakelijke rekening.

Daarom is ons oog gevallen op de zakelijke rekening bij bunq. Het openen van zo’n rekening gaat eigenlijk best eenvoudig en is snel gepiept. Er gaat een wereld voor ons open. Heel gemakkelijk is binnen een app. te budgetteren. Zo kunnen we inkomsten apart zetten voor de aanmelding van een gewenste workshop voor bloggers. Een investering in onszelf. Maar dan die boekhouding, er lijkt geen inde aan te komen.

Een realtime boekhoudsysteem.

Ik heb een blauwe maandag jaarstukken opgemaakt bij een boekhouder. De boekhouding werd op alle mogelijke manieren aangeleverd, zelfs een schoenendoos met bonnetjes. Van deze leerschool pluk ik nog steeds de vruchten, want dit houdt onze kosten laag. Maar we moeten met de tijd meegaan. Er bestaat nu de mogelijkheid om de facturen in te scannen in een boekhoudsysteem. Dat scheelt een hoop frustratie. Niet alleen van het inboeken van de debiteuren, maar ook in de zoektocht naar typefoutjes van een hele eurocent! Nu zijn we ten alle tijde op de hoogte van het reilen en zeilen van Thuisleven. Geen nare verrassingen aan het einde van het kwartaal of boekjaar. Zelfs de betalingen zijn mobiel uit te voeren. Zo wordt het ons wel erg makkelijk gemaakt en het bespaart een hoop papier(werk)!

Lees ook:

Maak jij optimaal gebruik van een boekhoudsysteem?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics