Thuisleven.com
Verven met stoepkrijt

Verven met stoepkrijt.

Onze kinderen spelen graag buiten. Meestal vermaken ze zichzelf prima, maar soms is het nodig om ze even wat anders aan te bieden. Omdat ze zich vervelen, of omdat ze ruzie maken of omdat het gewoon leuk is. Vandaag geef ik jullie een leuke en simpele tip voor een originele buitenactiviteit: ‘Maak je eigen stoepkrijtverf!’

Wat heb je nodig om te kunnen verven met stoepkrijt?

 • Stoepkrijt in verschillende kleuren;
 • Flesje water;
 • Bakjes;
 • Kwasten;
 • Optie: schuurpapier of zeef.

Zo ga je aan de slag:

 1. Laat je kind stoepkrijt raspen boven een bakje. Dit kan al heel simpel door met de stoepkrijt over de rand van het bakje te schuren. Als dit wat lastig is voor je kind, geef je kind dan een stuk schuurpapier. Wrijf met het schuurpapier over de krijt, en het gruis valt in het bakje. Andersom kan ook, leg het schuurpapier voor je op de grond en ga er met de krijt overheen. Op welke manier je ook gaat raspen, je hebt na een poosje krijtpoeder.
 2. Pak een bakje, doe het krijtpoeder erin en meng met een beetje water. Roer er met de kwast doorheen tot er een goed smeerbaar papje ontstaat. Als de kleur niet sterk genoeg is, doe er dan nog wat van dezelfde kleur krijtpoeder bij.
 3. Doe stap 1 en stap 2 bij met alle kleuren stoepkrijt die je wilt. Wanneer je genoeg hebt ga dan verder met stap 4.
 4. Pak een kwast, doop de kwast in de stoepkrijtverf naar keuze en schilderen maar!

Tips:

Verven met stoepkrijt

 • Oudere kinderen vinden het misschien ook wel leuk om kleuren bij elkaar te gaan mengen zodat er nieuwere kleuren ontstaan!;
 • Vergeet niet om na het schilderen de kwasten goed uit te spoelen;
 • De creaties van stoepkrijt zijn simpel te verwijderen met water. (of een goede regenbui)

Een simpele en succesvolle activiteit, net even wat anders dan anders. Doordat je stoepkrijt mengt met water krijg je mooie felle kleuren. Kijk maar eens naar de foto’s. Maar wees gewaarschuwd, ze kunnen er uren mee bezig zijn.

Lees ook:

Wat vind je van deze tip? Wil je jullie creatie delen? Plaats gerust een foto van het resultaat. Wie weet breng je anderen ook weer op een idee! Veel plezier met verven!

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics