Selecteer een pagina

De gemiddelde Nederlander verhuist ongeveer acht keer in zijn leven. Dat is ongeveer een keer iedere tien jaar. Het is dus wel te stellen dat wij gewend zijn te verhuizen. Toch zijn vrijwel alle verhuizingen binnen Nederland, internationaal verhuizen is hele andere koek. Wat zijn eigenlijk de verschillen?

1. Afstand.

Een voor de hand liggend verschil is natuurlijk dat de afstand een stuk groter is. Dit maakt het verhuizen vaak een stuk gecompliceerder. Bij veel Nederlandse verhuizingen huur je simpelweg een busje voor een dagje (of twee) om je spullen te verhuizen. Als je van plan bent om internationaal te verhuizen, is het vaak beter om een verhuisservice in de hand te nemen. Zij kunnen ervoor zorgen dat jouw spullen veilig aankomen bij je nieuwe adres.

2. Taalbarrière.

Wanneer je naar het buitenland verhuist, is de kans groot dat je tegen een taalbarrière aan gaat lopen. Hoewel in de meeste landen tegenwoordig goed Engels gesproken wordt, is het toch fijn als je de officiële taal van het land ook goed beheerst. Anders word je overal gezien als een toerist. Het kan dus lonen om vooraf een taalcursus te doen of enkele woorden te leren.

3. Een visum aanvragen.

Als je naar het buitenland gaat verhuizen, is de kans groot dat je een visum nodig gaat hebben. Let erop dat je deze ruim van tevoren aanvraagt. Voor sommige landen kan het namelijk enorm lang duren voordat je eindelijk een visum krijgt. Als je het visum nog niet hebt, kan je er nog niet wonen. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat je in aanmerking komt voor een visum wanneer je gaat verhuizen.

4. De duur van de verhuizing.

Omdat je spullen vaak een lange afstand moeten afleggen, kan het een tijdje duren voordat al je spullen zijn aangekomen op de nieuwe bestemming. De kans is groot dat jij al op je nieuwe woonbestemming bent als je spullen nog onderweg zijn. Zorg dus dat je zelf een koffer met basisspullen meeneemt als je vertrekt vanuit Nederland. Wat kleding, verzorgingsproducten en je belangrijkste elektronica zijn zeker geen overbodige luxe.

Er zijn dus een aantal verschillen tussen een Nederlandse verhuizing en een internationale verhuizing. Toch hoeft de internationale verhuizing niet enorm ingewikkeld te zijn. Als je een goede verhuisservice in de hand neemt met ervaring, dan heb je zelf amper omkijken naar de verhuizing.

Lees ook:

Ben jij al eens verhuisd?

Geverifieerd door ExactMetrics