Thuisleven.com
Thuisleven.com > Woning > Vastgoed > Verhuizen? Vier dingen om rekening mee te houden!

Verhuizen? Vier dingen om rekening mee te houden!

Heb je een nieuw huis gekocht en ga je binnenkort verhuizen? Dan komt er ongetwijfeld heel veel op je af. Als het goed is, heb je de financiële zaken zoals de hypotheek allemaal wel geregeld. Maar hoe zit het met de verhuizing zelf? Heb je ook nagedacht over zaken die na de verhuizing van belang zijn? In dit artikel zetten we vier belangrijke zaken om rekening mee te houden bij een verhuizing voor je op een rijtje.

Zelf verhuizen of uitbesteden?

verhuizenJe kunt er voor kiezen om zelf je spullen naar je nieuwe huis te verhuizen. Maar het kan ook handig zijn om hier een gespecialiseerd verhuisbedrijf voor in te schakelen. Vraag jezelf vooraf af of je hier geld aan wilt besteden. Misschien ken je namelijk nog wel iemand die een busje of een aanhanger heeft en beschik je over een groep sterke vrienden. Wil je echt liever nergens omkijken naar hebben, dan is een verhuisbedrijf beter geschikt. Hier kun je lezen hoe je een goed verhuisbedrijf regelt.

Wel of niet verbouwen?

Is de badkamer van je nieuwe huis erg verouderd? Dan kan het slim zijn om als je gaat verhuizen ook direct de woning te gaan verbouwen. Denk daar vooraf wel goed over na zodat je de kosten van de verbouwing mee kunt nemen in je hypotheek. Is dat niet mogelijk of wil je niet meteen in de rommel zitten als je gaat verhuizen? Je kunt de verbouwing ook op een later tijdstip uitvoeren. Misschien dat dan een lening voor je verbouwing uitkomst kan bieden. 

Regel je internet

We kunnen tegenwoordig bijna niet meer zonder internet. Wel zo prettig dus als je bij een verhuizing direct een internetverbinding inclusief wifi tot je beschikking hebt. Misschien is het handig om gebruik te maken van een overstapservice van je nieuwe provider. Dan wordt je oude abonnement opgezegd en krijg je precies te horen welke stappen je verder moet ondernemen. Check ook welke aansluitingen er al zijn in je nieuwe huis en verdiep je in welke diensten je allemaal nodig denkt te hebben (vaste telefonie, internet, downloadsnelheid, etc.).

Geef je adreswijziging door

Het lijkt zo logisch maar toch is het iets dat veel mensen vergeten als ze gaan verhuizen. Zorg er voor dat de belangrijke instanties weten dat je verhuisd bent, zodat je post ook op het juiste adres blijft binnenkomen.

Lees ook:

Ben jij vaak verhuisd?

Bron afbeelding: Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics