Thuisleven.com
Thuisleven.com > Buiten > Tuin > Van oerwoud naar nieuwe voortuin

Van oerwoud naar nieuwe voortuin

Vorig najaar zijn mijn dochters en ik verhuisd van een koopwoning naar een huurwoning. We wonen nu in een rustige straat, vlak aan de bosrand en het huis is best groot. De voor- en achtertuin zijn niet mega groot, maar dat maakt me niks uit, we brengen toch veel meer tijd binnen door dan buiten.

Mijn achtertuin is helemaal bestraat, ik vind dat super handig. Ik hoef me alleen bezig te houden met het onkruid tussen de tegels en de struiken van de buren die door mijn hek heen groeien, verder hoef ik er niets aan te doen.

De voortuin

In mijn voortuin is echter door de vorige huurders niks gedaan. Het was een oerwoud. Ik heb het zo overgenomen, want anders moesten de kinderen van de vorige huurder de bestrating er voor en achter ook uit halen, zo werkt dat helaas bij een woningbouw. Dus heb ik toegestaan dat ze het lieten staan, maar wat een oerwoud was de voortuin.

Hulp

Mijn broer en mijn vader hebben me flink geholpen met de voortuin. Gelukkig bezit mijn broer een auto met aanhangwagen en heeft alleen uit de voortuin al 2 volle aanhangwagens groenafval naar de plaatselijke stort gereden. De planten die hij nog goed vond heeft hij in zijn eigen tuin geplant, zo ging er niks goeds verloren.

Het begin is gemaakt

In het voorjaar hebben we één gedeelte van de voortuin al onder handen kunnen nemen met worteldoek en kiezels. Het andere gedeelte lukte niet, omdat daar gedeeltelijk een oude rotte conifeer schuin overheen stond. Hij stond op de grond van de buurvrouw, maar zij weigerde hem weg te halen. Nu wil ik geen ruzie dus heb het even aangezien. Door de zware sneeuwval afgelopen winter, was hij helemaal uit zijn fatsoen gegaan en werd goed zichtbaar hoe rot hij was. Dus ze ging hem toch maar weghalen, maar dat duurde zijn tijd. Vorige week was het dan zover, wij waren de hele dag weg en ik kwam thuis en hij was weg…. !!

Toevallig kwamen mijn ouders op bezoek en wij stonden al snel plannen te maken voor deel 2 van de voortuin. Ze hadden nog wat losse stoeptegels liggen om een klein plaatsje te maken bij de brievenbus en voor de rest werd het opgevuld met dezelfde kiezels als die er al in liggen.

Het resultaat van de voortuin

Van de week ben ik naar het plaatstelijk tuincentrum geweest en nog een big bag aan kiezels besteld (zelfde als er al in lagen natuurlijk) en genoeg worteldoek en na een ochtendje werken mag het resultaat er zijn. Het ziet er weer netjes, verzorgd en onderhoudsvriendelijk uit. Nu wil ik eigenlijk nog wat bloembakken plaatsen en wat leuke planten erin om de boel wat aan te kleden, maar ik sta altijd open voor andere leuke ideeën en suggesties.

Op naar de achtertuin met een blauw steen terras.

Lees ook:

Heeft iemand een leuk idee voor mij?

Bianca

Moeder van 2 meiden en werkzaam in de thuiszorg

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Wij hebben een dakboom gepoot in onze voortuin met kiezels er om heen. Dat is geen budget oplossing.
    Een oude kruiwagen of melkbus (kringloop) vullen met plantjes. Als je de speurtocht bij Intratuin doet krijgen de kinders een plantje meen ik

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics