Thuisleven.com
University Games: Detectivo met spelregels
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Breinbrekers > University Games: Detectivo met spelregels

University Games: Detectivo met spelregels

Heeft je kind de hele dag op school stil moeten zitten, of ben je ergens anders geweest waar het een tijdje lang zoet moest zijn. Dan is het hoog tijd om eens wat beweging erin te gooien. Met het leuke spel “Detectivo” gaat dat bewegen helemaal goed komen. Zeker als je kind een grote speurneus is en wel van een uitdaging houdt.

Detectivo, de spelregels

Dit eenvoudig te spelen spel is verpakt in een leuk uitziend blik. De inhoud bevat 70 kaarten, een dobbelsteen en de spelregels (die geschreven is in het Nederlands, Frans en Duits).

Doel van het spel:

Als eerste alle voorwerpen vinden die op de kaarten aan gegeven staat.

Het spel:

Schud de kaarten voor je begint, maak vervolgens een mooie stapel en zet de stapel omgekeerd (dus met de plaatjes naar onder) op tafel. Vervolgens rolt de jongste speler de dobbelsteen (1, 2 of 3) en pakt iedereen het aantal kaarten dat de dobbelsteen aan geeft. Daarna roept degene die gerold heeft START en moet iedereen zo snel mogelijk de voorwerpen zoeken die afgebeeld staan op het kaartje. Zodra iemand alle voorwerpen gevonden heeft roept die persoon STOP. Iedereen stopt meteen en neemt zijn of haar gevonden voorwerpen mee. De voorwerpen worden aan elkaar geshowd en degene die gewonnen heeft krijgt 10 punten.
De voorwerpen worden weer opgeruimd en dan mag de volgende de dobbelsteen rollen.
Kortom in dit spel staat niet het stil zitten centraal maar juist beweging en het zoeken naar items. Dit spel is niet handig te spelen onderweg, aangezien je allerlei voorwerpen in huis moet zoeken. Ook is het handig om voor het spel begint even de kaartjes door te nemen. Het is namelijk niet fijn om iets te zoeken dat niet in huis is.

University Games: Detectivo met spelregels

Onze mening over Detectivo

Dit spel is lekker vlot te spelen. Ofschoon het op een gegeven moment wel vrij druk wordt in huis en spullen al snel overhoop worden gehaald omdat de druk van winnen er is. Daarom hebben we de regels nog iets scherper gemaakt door te zeggen dat alles op de plek moet blijven staan wat niet gepakt hoeft te worden en er niet gerend mag worden. Ook traplopen dient voorzichtig te gebeuren. Degene die zich niet aan die regels houdt krijgt 5 minpunten van ons.
Overigens is het met onze extra regeltjes heel goed te doen en spelen ze dit spel met regelmaat.

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics