University Games: Detectivo met spelregels
Thuisleven.com > Spellen & Puzzels > University Games: Detectivo met spelregels.

University Games: Detectivo met spelregels.

Heeft je kind de hele dag op school stil moeten zitten, of ben je ergens anders geweest waar het een tijdje lang zoet moest zijn. Dan is het hoog tijd om eens wat beweging erin te gooien. Met het leuke spel “Detectivo” gaat dat bewegen helemaal goed komen. Zeker als je kind een grote speurneus is en wel van een uitdaging houdt.

Detectivo, de spelregels.

Dit eenvoudig te spelen spel is verpakt in een leuk uitziend blik. De inhoud bevat 70 kaarten, een dobbelsteen en de spelregels (die geschreven is in het Nederlands, Frans en Duits).

Doel van het spel:

Als eerste alle voorwerpen vinden die op de kaarten aan gegeven staat.

Het spel:

Schud de kaarten voor je begint, maak vervolgens een mooie stapel en zet de stapel omgekeerd (dus met de plaatjes naar onder) op tafel. Vervolgens rolt de jongste speler de dobbelsteen (1, 2 of 3) en pakt iedereen het aantal kaarten dat de dobbelsteen aan geeft. Daarna roept degene die gerold heeft START en moet iedereen zo snel mogelijk de voorwerpen zoeken die afgebeeld staan op het kaartje. Zodra iemand alle voorwerpen gevonden heeft roept die persoon STOP. Iedereen stopt meteen en neemt zijn of haar gevonden voorwerpen mee. De voorwerpen worden aan elkaar geshowd en degene die gewonnen heeft krijgt 10 punten.
De voorwerpen worden weer opgeruimd en dan mag de volgende de dobbelsteen rollen.
Kortom in dit spel staat niet het stil zitten centraal maar juist beweging en het zoeken naar items. Dit spel is niet handig te spelen onderweg, aangezien je allerlei voorwerpen in huis moet zoeken. Ook is het handig om voor het spel begint even de kaartjes door te nemen. Het is namelijk niet fijn om iets te zoeken dat niet in huis is.

University Games: Detectivo met spelregels

Onze mening over Detectivo.

Dit spel is lekker vlot te spelen. Ofschoon het op een gegeven moment wel vrij druk wordt in huis en spullen al snel overhoop worden gehaald omdat de druk van winnen er is. Daarom hebben we de regels nog iets scherper gemaakt door te zeggen dat alles op de plek moet blijven staan wat niet gepakt hoeft te worden en er niet gerend mag worden. Ook traplopen dient voorzichtig te gebeuren. Degene die zich niet aan die regels houdt krijgt 5 minpunten van ons.
Overigens is het met onze extra regeltjes heel goed te doen en spelen ze dit spel met regelmaat.

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics