Thuisleven.com
Taatsdeur als voordeur.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Entree > Alles over de nieuwste trend: Luxe taatsdeur als voordeur

Alles over de nieuwste trend: Luxe taatsdeur als voordeur

Taatsdeuren zijn al jaren populair als binnendeur, met name de zwarte stalen deuren met veel glas zijn niet meer weg te denken bij moderne woningen. Maar wist u dat taatsdeuren ook steeds vaker als voordeur worden toegepast? Met een taatsdeur als voordeur creëert u niet alleen een unieke en elegante deurbeweging, maar ook een echte eyecatcher voor uw woning. In dit artikel vertellen we u alles over deze nieuwe trend waarbij de deur naast zijn functie als entree ook een waar design statement is.

Wat zijn taatsdeuren?

Een taatsdeur is een pivoterende deur die draait op een verticale as, dit wordt ook wel een spindel genoemd. Dit verschilt van reguliere deuren die openen middels scharnieren die bevestigd zijn aan de zijkant van de deur. Hierdoor wordt het openen van de deur een unieke ervaring. Bewoners kunnen zelf bepalen waar het taatsscharnier en dus de verticale as in de deur wordt bevestigd, dit kan op enkele centimeters van het kozijn verwijderd zijn, maar ook meer richting het midden van de deur. Hoe verder weg van het kozijn, hoe groter de staart van de deur wordt. Hiermee wordt een unieke en elegante deurbeweging gecreëerd.

Taatsdeur als voordeur

Taatsdeuren kunnen niet alleen binnen maar ook buiten worden toegepast. Dit kan doordat taatsdeuren gemakkelijk tocht- en vochtbestendig te maken zijn. Door toevoeging van extra details zoals een automatische valdorpel blijven ongewenst vocht en tocht buiten de deur. Daarnaast kunnen taatsdeuren uitgerust worden met slimme sloten of elektronische beveiliging.

Taatsdeur als voordeur: ware eyecatcher

Met een taatsdeur als voordeur creëert u een unieke entree voor uw woning. Het design van uw taatsdeur kunt u volledig zelf bepalen. Vele materiaalsoorten zijn mogelijk, denk hierbij aan prachtige marmeren of houten taatsdeuren. Ook wat betreft het formaat zijn taatsdeuren uniek in zijn soort. Ze kunnen vele malen groter gemaakt worden dan reguliere deuren, dit geldt zowel voor de breedte als de hoogte. Vanwege het taats draaisysteem blijft een taatsdeur ook bij een grotere afmeting (en dus zwaardere deur) soepel en zonder problemen te openen. Door de eindeloze designmogelijkheden en opvallende afmetingen ontwikkelt u een ware eyecatcher voor uw woning. Wanneer bezoekers uw woning betreden is de taatsdeur het eerste dat men ziet, wat een indrukwekkende indruk achter laat en de toon zet voor de rest van uw woning.

Ontwerp zelf uw eigen taats voordeur van hout

Bent u na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar de diverse mogelijkheden van een taatsdeur als voordeur? Bekijk de website van Different Doors. Zij ontwerpen, maken en plaatsen prachtige taatsdeuren als voordeur volledig van hout.

Lees ook:

Heb jij ook zo’n mooie voordeur?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics