Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Keuken > Top 5 tegels, trends in betegeling

Top 5 tegels, trends in betegeling

Een groot project dat ons nog boven het hoofd hangt is het aanschaffen van een nieuwe keuken. De ingebouwde afwasmachine is defect en dat is niet handig voor een vijf-persoons-huishouden.Tijdens onze zoektocht naar terrastegels voor in de achtertuin spotte ik de Portugese tegels van Totaaltegel al. Ik besluit om mij eerst eens te verdiepen in de interieurtrends wat betreft betegeling.

Trends in tegels

Opgegroeid in de jaren ’80 hadden wij thuis plavuizen op de begane grond, helaas zonder vloerverwarming. Ik heb altijd koude voeten, ondanks mijn pantoffeltjes, gehad. De keuken- en badkamermuren waren wit betegeld, meer keuze in kleur en formaat leek er niet. En de douche had een granieten vloer, enorm degelijk. Tegenwoordig zijn ook vloer- en wandtegels onderhevig aan modetrends. Zelf ben ik dol op de Portugese tegels, maar ik zou ze in de keuken niet op de vloer leggen. Als terrastegel daarentegen weer wel.

Een top 5

  1. Portugese tegels zijn te herkennen aan de verschillende kleurige motiefjes. Bloemenpracht afgewisseld met patronen. Ideaal geschikt om verschillende kleuren uit je interieur met elkaar te verbinden. Door het gebruik van keramiek een sfeermaker op zich en super degelijk in onderhoud. Een sopje volstaat om de mooie kleuren weer op te frissen. De Portugese tegels zijn verkrijgbaar als vloer-, wand- en terrastegel.
  2. Houtlook tegels zijn een mooi alternatief voor een houten vloer. Ze heten ook wel keramisch parket en gaan een stuk beter om met vocht in ieder geval. In de prints zijn knoesten en nerven verwerkt. Dat geeft de tuin of (keuken)vloer een natuurlijk effect;
  3. Composiet tegels geven je vloer een spiegelend effect door het gebruik van marmer en graniet. Dat staat heel mooi in een modern interieur en een grote oppervlakte.
  4. Betontegels geven juist een robuust randje en worden wel gebruikt in een industrieel interieur met veel staal, hout en strakke lijnen. Door het gebruik van een coating nemen de betontegels geen water op en zijn vlekken eenvoudig te verwijderen;
  5. Natuurstenen zijn er in verschillende soorten als leisteen of marmer. Ze variëren in kleur en geven een natuurlijke uitstraling aan je interieur. Door in formaat of met het patroon te spelen ontstaat er een gewaagde combinatie. Niet alleen beeldig voor in je tuin, maar ook in een grote living.

De Portugese tegels zijn, als wandtegel in een nieuwe keuken, mijn favoriet. De betonlook spreekt mij ook enorm aan, ik ben alleen huiverig dat dit een modegrill betreft. De grijzige houtlook tegels vind ik voor onze keukenvloer een overweging waard. Straks als onze tuin is aangelegd ligt lopen de meisjes toch het één en ander naar binnen. Deze twee smaken passen ook mooi bij elkaar.

Lees ook:

Welke tegeltrend heeft jouw voorkeur?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics