Thuisleven.com
Lancering Thule Yepp 2 fietszitjes en fietsstoeltje.
Thuisleven.com > Er op uit > Vervoer > Fiets > Thule Yepp 2 fietszitjes en fietsstoeltje voor extra fietscomfort

Thule Yepp 2 fietszitjes en fietsstoeltje voor extra fietscomfort

Afgelopen maand was ik bij de perslancering van het nieuwste Thule product: de Thule Yepp 2 fietszitjes en fietsstoeltje. De fietsstoeltjes voldoen 100% aan de veiligheidsnormen (EN Standard 14344:2022), hebben een stijlvolle look & feel en zijn nog eenvoudiger te installeren (plug & play). In dit artikel vertel ik graag iets meer over het fietsstoeltje Thule Yepp 2 alsook waarom hij zo geweldig is.

De geschiedenis van de Thule Yepp

Het fietsstoeltje Yepp, ontworpen doorMichel Krechting, is al een begrip in fietsland sinds 2009 toen het de Fiets Innovatie award won. Toentertijd vond Michel het kinderstoeltje geheel opnieuw uit, met nieuwe materialen, een geheel nieuwe ergonomie, hogere veiligheidsstandaarden en meer zitcomfort voor die oh zo belangrijke minimensjes. En met een steeds verder vernieuwend design en nieuwe concepten kon Yepp in hoog tempo een trofeeënkast vol zetten met awards. En dit succesverhaal werd in 2016 nog eens een tandje bijgezet door de overname van Yepp door Thule. Nu lag de bal bij Thule om de lange, succesvolle geschiedenis van dit mooie product voort te zetten.

Prachtige zitting van de Thule Yepp 2.

Thule Yepp 2 fietszitje mini & maxi

En de uitdaging voor Thule is daarmee niet gering. Immers het kostbaarste bezit in je leven bescherm je graag maximaal en overal. Een makkelijk te gebruiken fietsstoeltje, dat voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen is dan toch wel een must. Wat Michel Krechting in 2009 al goed gezien had, is dat het hoofd en de benen van je kindje het belangrijkste zijn om te beschermen tijdens het berijden van een fiets.

Ook Thule erkent dat er op jaarbasis nogal wat kleine kindertjes op de eerste hulppost terecht komen als gevolg van verwondingen omdat een voetje of beentje tussen de spaken van je fiets belandt is. En met de opkomst van elektrische fietsen, waardoor ouders zich sneller door het verkeer kunnen bewegen, is ook de bescherming van het hoofd nog belangrijker geworden. Met dit in het achterhoofd, heeft Thule Yepp zich gewaagd aan de uitdaging, met de Yepp 2 mini en maxi ten gevolg!

Spaakbeknelling voorkomen.

Een schot in de roos

Zoals je mag verwachten van Thule Yepp, is ook dit kinderstoeltje gemaakt van duurzaam, zacht, waterafstotend en schokabsorberende, geventileerde EVA (voor de scheikundigen onder ons EthylVinylAcetaat). Op dat duurzame kom ik later nog terug. Dankzij het ingenieuze montagesysteem monteer je de Thule Yepp 2 Mini of maxi in enkele minuten op je bagagedrager of stuur. De gewatteerde 5-puntsgordel zorgt ervoor dat je kleintje stevig in het stoeltje zit en blijft zitten zonder ongemakken te ervaren van de gordeltjes. En dankzij de verstelbare voetensteun in de Thule Yepp 2 mini, waar de voetjes van je kindje goed in vastgezet kunnen worden, voorkom je ongelukken tijdens het rijden. De Thule Yepp 2 Maxi doet daar met een stevig plastic schot tussen beentjes en spaken nog een schepje veiligheid bovenop. Kortom een echte schot in de roos.

In verschillende kleuren verkrijgbaar.

Ook het milieu profiteert mee

Naast de superieure veiligheid voor je kleintje, waar je dit product uiteraard voor uitzoekt, profiteert ook het milieu mee van het vernuft van Thule. Want zoals al gezegd is dit stoeltje echt bedoelt duurzaam te zijn. Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen, is het stoeltje niet alleen mooi en comfortabel, maar gaat het ook zolang mee dat je eerste, en tweede en zelfs je derde (of vierde kindje) er met gemak van kunnen genieten als je dat zou willen. En veel van de materialen die Thule gebruikt bij het maken van de Yepp 2 zijn gericht op toekomstige recycling methoden zodat ook als het stoeltje echt niet meer veilig gebruikt kan worden, er een milieuvriendelijke oplossing voor is.

5 punts sluiting.

Verder uitbreidbaar voor nog meer comfort

Naast de toch al hoge standaarden voor comfort van dit fietsstoeltje, kun je het je kleintje nog comfortabeler maken met verschillende extra accessoires. Zo is het stoelje uit te breiden met zachte handlebar waaraan je kleine telg zich niet alleen goed kan vasthouden, maar waarop ook een hoofdje comfortabel kan rusten terwijl jij door het landschap zoeft. Met het windscherm houdt je ook bij minder mooi weer vervelende wind uit kleine gezichtjes. Je kunt zelfs een Nijntje handlebar nemen om onderweg je kindje gezelschap te houden. Monteren is super eenvoudig en binnen seconden gepiept.

Uit te breiden voor nog meer comfort.

Altijd veilig onderweg met de Thule Yepp 2

Dankzij de Thule Yepp 2 kun je van iedere fiets een milieubewust, veilig en comfortabel transportmiddel maken voor een of zelfs twee kinderen tegelijk. En daarnaast werkt je ook nog eens aan een goede conditie. Wat wil je nog meer?

Lees ook:

Welke kleur vind jij het mooist?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics