Thuisleven.com
Thema Mexicaans met Mexicaanse Enchiladas van Knorr
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Thema Mexicaans met Mexicaanse Enchiladas van Knorr

Thema Mexicaans met Mexicaanse Enchiladas van Knorr

Dankzij Scoupy kocht ik Mexicaanse Enchiladas van Knorr voor 1 euro (normaal 3,19). Daar kon ik mij geen buil aan vallen, want de voorloper het Knorr Wereldgerecht Mexicaanse Enchiladas lusten wij al. Ik besluit er maar direct een gezellig avondje te maken met een cd-tje met Mexicaanse muziek en een Bavaria Mex 0.0% Tequila Flavour biertje dat we van Albert Heijn bij onze online maandboodschappen ontvingen. En dat anders misschien verstopt raakt in de bijkeuken en de houdbaarheidsdatum stilaan voorbij gaat.

Mexicaanse Enchiladas

Mexicaanse Enchiladas is goed voor 2 personen en de doos bevat vier zakjes: tomatensaus, marinadepasta, dipsausmix en 6 tortilla’s. Achteraf bleken deze op volgorde van A tot D verpakt te zijn en moest ik even goed kijken welke de marinade is. De saus- en pastazakjes zijn eenvoudig open te scheuren door een voorgedrukte scheurstreep. Zelf toe te voegen zijn 250 gr. kipfilet, een gele paprika, een rode ui, 2 tomaten, 125 ml créme fraiche en 50 g geraspte kaas. Het marineren van de kipfilet geeft vast meer smaak, dan het toevoegen van water en poeder aan vlees, dus mijn verwachting is dat deze enchiladas smaakvoller zijn. Ik verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de paprika en ui alvast. De dipsaus is eenvoudig aan te maken en heeft ook meer smaak dan het wereldgerecht. De kipfilet vormt met de repen paprika en grofgesneden ui een mengsel waarmee ik de tortilla’s mee vul in een ingevette ovenschaal.

De tomaten dienen met de puree in een pannetje aan de kook gebracht worden en 2 a 3 minuten doorkoken. Het wordt in mijn pannetje geen te strijken tomatensaus zoals op de foto te zien is, maar dat mag de pret niet drukken. Ik schep dit mengsel als een streep over de gevulde tortilla’s en strooi met geraspte kaas. Dan 15 minuten in de oven. Vlak voor de eindtijd zie ik dat het bovenste randje van de tortilla’s in het midden van de ovenschaal verkleuren, dus de volgende keer zet ik de oven op van onderaf verwarmen. De zes tortilla’s serveer ik met het Bavaria Mex biertje en met de Mexicaanse muziek op de achtergrond genieten we van deze maaltijd. De tortilla’s zijn smaakvoller dan we gewend zijn. We besluiten voortaan dit pakket van Knorr te kopen.

Biertje erbij

Dat biertje is trouwens lekker fris. Ik ben geen bierdrinker, maar kan dit flesje wel waarderen. Een heel klein vleugje bier dat snel vervlogen is als het doorgeslikt is en in een mooie fles gehuld. Jammer van die 0.0% maar dat kan in bepaalde situaties ook zijn voordeel hebben.

Tijdens het schrijven van dit blog zet ik de voedingswaarden van de enchiladas pas tegen elkaar af. Knorr Wereldgerecht Mexicaanse Enchiladas kost 2,49 euro, is goed voor 4/5 personen (9 tortilla’s) en voegt gehakt, groene paprika en mais toe. Zonder toegevoegde smaakversterkers of kunstmatige kleurstoffen en met 3,5 gram suiker en 0,21 gram zout per 100 gram. In de Knorr Mexicaanse Enchiladas zit 4,6 gram suiker en 0,86 gram zout per 100 gram. Dit zal, naast het gebruik van kipfilet, een deel van de smaak verklaren. Ook zonder toegevoegde smaakversterkers of kunstmatige kleurstoffen.

Lees ook:

Organiseer jij ook wel eens een thema avondje?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Voor we kinderen hadden deden we elke maand of elke 2 maanden een thema avond met een grotere groep vrienden. We hebben geloof ik al Grieks, Italiaans, Spaans en BBQ gehad haha. Daarna is het er weinig meer van gekomen omdat iedereen werkt, kinderen heeft of ellende heeft met de gezondheid. Maar ik ga het weer eens voorstellen want het is wel altijd erg gezellig 🙂 Mexicaans hebben we nog niet gehad maar dat zou wel een goede zijn 😀

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics