Selecteer een pagina

The Tobacconist is een historisch drama over de vriendschap van een naïeve jongeman met Sigmund Freud ten tijde van de Duitse annexatie van Wenen. Met een van de laatste rollen van Bruno Ganz.

The Tobacconist

De zeventienjarige Franz (Simon Morzé) reist naar Wenen om in de leer te gaan bij een sigarenhandelaar. Daar ontmoet hij de vaste klant Sigmund Freud (Bruno Ganz). Franz is geïntrigeerd door het werk en de kennis van Freud en na verloop van tijd vormt er een unieke vriendschap tussen de twee. Dan ontmoet Franz de verleidelijke Anezka (Emma Drogunova), een danseres uit Bohemen. Hij wordt hopeloos verliefd op haar, maar Anezka blijft maar wisselende signalen afgeven. Hij vraagt advies aan de befaamde psychoanalyticus, die toegeeft dat het vrouwelijk geslacht ook voor hem een groot mysterie is. Ondertussen blijft de politieke en sociale omstandigheden in Oostenrijk verslechteren. Wanneer de Nazi’s in Wenen aankomen worden Franz, Freud en Anezka meegesleurd in een stroom van gebeurtenissen. Ieder staat voor een grote beslissing: blijven of vluchten?

The Tobacconist is als DVD en Blu-ray te bestellen en te kijken op Pathe-thuis

Wat vinden wij ervan?

Als je op zoek bent naar een niet zo’n bekende oorogsfilm met een artistiek karakter dan is The Tobacconist zeker een film die je moet kijken. De indrukwekkende film heeft een diepere laag met hier en daar een vleugje humor. Het verhaal speelt zich af net voor de Tweede Wereldoorlog waarbij een mooie vriendschap in beeld wordt gebracht.

Opvallend mooi zijn de dromen die bijzonder gaaf in beeld worden gebracht. Maar ook de onzekerheid is te voelen vanaf de bank. Kortom een goede film om eens te kijken als je op zoek bent naar een film die niet commercieel is ingesteld en geen grot publiek trekt.

Persoonlijk trekken die films mij vaak aan omdat het toch een ander type film is met vaak wat meer diepgang.

Informatie

The Tobacconist
Regie: Nikolaus Leytner
Scenario: Klaus Richter, Nikolaus Leytner
Cast: Simon Morzé, Bruno Ganz, Emma Drogunova, Johannes Krisch
Speelduur: 117 minuten
Kijkwijzer: 12, Angst, Seks, Grof Taalgebruik, Discriminatie
Distributeur: Just Film Distribution

Welke tweede wereldoorlogsfilm is bij jouw “favoriet”?

Geverifieerd door ExactMetrics