Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Film & Series > Series > The Purge American nightmare seizoen 1

The Purge American nightmare seizoen 1

Een tijd geleden mocht ik de film The First Purge recenseren. Ik had de andere drie delen al eens gezien en het zijn echte slasher horror, good guy saves the day films. Ik was dan ook benieuwd naar de serie The Purge American nightmare.
Dus met een dekentje op de bank, drankje erbij en bingewatchen maar.

Productbeschrijving

Stel je voor: twaalf uur lang is alle misdaad legaal, ook moord. In The Purge kruisen een groep schijnbaar niet-verwante personages elkaars paden in een alternatief Amerika. De tijd tikt: sommige vechten, anderen schuilen, sommigen zullen de Purge volledig beleven. Voor wraak, voor bescherming of misplaatste vreugde. Toch speelt voor iedereen het verleden mee om te plotten hoe hun toekomst verbeterd kan worden. Welke rol zou jij innemen tijdens The Purge Night…

BLURAY 2 discs Engels 2018, vanaf 16 jaar

Het verhaal

Zonder teveel te verklappen natuurlijk. Maar het bingewatchen waren een zeeg geslaagde twee avonden vullend. Anders dan de films heeft de serie verschillende verhaallijnen voor zeer uiteenlopende personages. Hun verhalen worden beetje bij beetje uit de doeken gedaan en door flashbacks in de tijd leer je hen en hun motieven goed kennen. Ook anders dan de films zijn de horror elementen. In de films waren de moorden nogal expliciet en zaten er verschillende schrikmomenten in. In de serie is het meer verhaal en minder horror. De moorden zijn anders in beeld gebracht. We hebben in de serie het verhaal van de carrieretijger, ze komt op de een of andere manier niet aan de top. We hebben de bezorgde broer die op Purge night zijn zusje zoekt. Zij is bij een soort sekte gegaan en we leren hoe die te werk gaan. Dan hebben we nog een getrouwd stel dat opzoek is naar een financiële injectie en naar een Stanton Feest gaan op Purge night om Dhr Stanton om een investering te vragen. Hoe iedereen de zuiveringsnacht overleeft en of ze die overleven zien we in 10 afleveringen van een uur.

Mijn mening

De serie heb ik zoals al geschreven in twee avonden uitgekeken. Ik was echt verrast en vind de serie beter dan de films. De verhaallijnen zijn gewoon goed, de acteurs spelen goed en overtuigend. Ze hebben echt hele nieuwe dingen bedacht om de zuiveringsnacht nog effectiever te laten verlopen. Je gaat je echt inleven in de personages omdat je die veel beter leert kennen dan in de films, ze hebben er gewoon meer tijd voor.  Deze serie is nu op dvd en Bluray uitgekomen op 04-09-2019. Maar de premiere op tv was op 04-09-2018 in Amerika. Hij is nu eindelijk ook thuis te kijken.

#Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen#

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics