Thuisleven.com
suikervrije limonade met munt

Suikervrije limonade met munt

Met een kinderverjaardag voor de deur besluit ik daags tevoren weer eens zelf suikervrije limonade te maken. Dit keer met munt als basis, de vorige keer was dat groene thee, en rood gekleurd. Ik gooi een liter kokend water over vier takjes munt in een aparte bak, dat mag een nachtje trekken en doe ik de volgende ochtend wel in de koelkast. In onze drank-dispenser mag geen kokend water namelijk.

Kilner Original, glazen drankdispenser

In onze glazen Kilner Original doe ik een liter koud water met twee schijven citroen van één centimeter dik en twee schijfjes limoen. Ook die kunnen dan een nachtje trekken. De rest van de citroen & limoen knijp ik even met de hand uit boven de sapkan. Om een rode kleur te krijgen voeg ik een half doosje diepvries frambozen toe. Die tip heb ik ergens op het net gelezen. Tenslotte nog een scheut sinaasappelsap (of geperste sinaasappel) en het trekken kan beginnen. Het muntwater slaat al groen uit, dus dat gaat de goede kant op. O ja, en niet te vergeten de ijsblokjes invriezen.

suikervrije limonade met munt

Proeven en serveren

Na het proeven van het muntwater besluit ik dezelfde avond deze nog bij te voegen en de volgende ochtend voeg ik alvast vier grote ijsklonten toe voor het proeven. De suikervrije limonade heeft een zure afdronk, iets te scheutig met de citroen geweest waarschijnlijk. Nu het kouder is, is het wel lekkerder. Nog een extra scheut sinaasappelsap en we zijn klaar voor de verjaardagsvisite. Vrolijk te serveren met een ijsklontje en takje of blaadje munt.

Lees ook:

Maak jij wel eens zelf limonade?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics