Thuisleven.com
aqua splash
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Fashion > Vrouw > Sportieve badkleding van Aqua Splash

Sportieve badkleding van Aqua Splash

Een oproep van Aqua Splash trekt mijn aandacht. Ze zoeken een sportieve zwemmer of waterpoloër om te schrijven over de uitgebreide collectie dames badkleding. De vaste lezers weten dat ik veel affiniteit met zwemmen en waterpolo heb. Waterpolo heb ik twintig jaar lang beoefend en zwemmen doen we regelmatig met drie dochters. Om over de tropenjaren zwemles-aan-de-badrand maar te zwijgen.

Een waterpolo badpak

Ieder jaar kocht ik een nieuw Speedo badpak van mijn kleedgeld. Het liefst een badpak met een felle print. Daar deed ik precies één waterpolo seizoen mee door meer dan twee trainingen per week. Met het team hadden we een teambadpak voor de wedstrijden. Het merk hiervan varieerde per seizoen en eventuele sponsor.
Een waterpolo badpak moet aan wat eisen voldoen. Het moet van stevig materiaal zijn en niet hinderen tijdens de vele bewegingen. Ik herinner mij dat ik graag een Speedo badpak met kruisbandjes droeg. Dit zodat ik de bandjes wat kon verschuiven als ze drukten op mijn getrainde monnikskapspieren. De badpakken waren een lust voor het oog en ook tijdens het vrijzwemmen maakte ik de blits. De hoog sluitende badpakken met rits op de rug zwommen erg fijn, maar waren dan weer niet geschikt voor recreatief zwemmen als tiener zijnde.

Badkleding vijftien jaar later

Vlak voor mijn huwelijk ben ik gestopt met waterpolo. Het kostte in ons vrije weekend teveel tijd doordat we door het hele land wedstrijden speelden. Drie kinderen later is mijn figuur ook niet meer wat het was. Wat wel hetzelfde is gebleven is mijn voorliefde voor het dragen van sportbadpakken. Ik heb eigenlijk nooit anders gedragen. Al krijg ik wel meer en meer het gevoel dat een sportieve outfit je nog niet sportief maakt. En dan doel ik op ouders die in hardloop kleding de kinderen naar school brengen en die ik ervan verdenk vervolgens gewoon weer naar huis te gaan.

Dames badkleding van Aqua Splash

Groot is mijn verbazing als ik bij Aqua Splash de dames badkleding bekijk. De collectie is zeer uitgebreid en omvat alle bekende merken badkleding. Binnen ieder budget is er passende badkleding te vinden.
De Speedo badpakken doen mijn hart weer overslaan. Ze zijn betaalbaarder dan toentertijd, maar zoals mijn vader ons meegaf: “Je materiaal voor je sport moet goed zijn.” Ook zie ik zwangerschapsbadkleding, bikini en tankini. Gezien mijn leeftijd (43 jaar) ga ik niet meer voor dames badkleding met een drukke print. Scrollend tussen de effen zwarte badpakken valt mij nog iets op. Het lijkt wel of ik figuur-corrigerende badkleding zie…..

Sportieve, corrigerende badkleding

En ja hoor! Speedo Sculpture geeft ondersteuning aan de borsten, stroomlijnt je figuur en is buikcorrigerend. De badkleding is ook wat lager uitgesneden en geschikt voor zwembad en strand. Dit is precies wat ik zoek, zonder te weten dat het bestaat. Ik kom uit bij de Speedo Endurance. Wat fijn dat dit badpak ondersteuning geeft aan mijn borsten en buik. Verstelbare brede schouderbanden snijden niet en maken dat ik het badpak op mijn lijf aan kan passen. De pads zijn te verwijderen en heb ik gezien mijn cup ook niet nodig. De stof is sneldrogend wat erg fijn is bij het vrijzwemmen met onze dochters. De keren dat ik tijdens het wachten onderaan een glijbaan de aandacht trok met koude tepels liggen achter mij. Daar zijn de pads trouwens ook goed voor.

Door de lage onderrug pik ik op het strand ook voldoende zonlicht mee om lekker getint terug te komen. Het gedraaide model, de twist onder mijn buste zorgt voor een strakker ogend figuur. Nu wordt het alleen nog zaak de daad bij het woord te voegen. Nog meer gaan zwemmen om niet alleen sportief te lijken.

Lees ook:

Pas jij je badkleding aan je leeftijd en figuur?

Noot: de foto’s heeft onze oudste dochter genomen tijdens een weekendje in Hunzedal. Er was geen camera of opnamemateriaal toegestaan in het subtropisch zwemparadijs!

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Dat ziet er uit als een zeer comfortabel badpak. Ik draag tegenwoordig een corrigerend badpak omdat een bijwerking van mijn medicijn vetophoping is in mijn buik. Dankzij zo’n badpak voel ik me toch net wat zekerder.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics