Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > Creativiteit (knutselen, kleuren, etc) > Sierkristallen maken (leeftijd 8+) Clementoni

Sierkristallen maken (leeftijd 8+) Clementoni

Mijn dochter van net 7 jaar is dol op kristallen en diamanten. Alles wat glinstert eigenlijk. Tijdens ons bezoek aan de Efteling tijdens de herfstvakantie zocht ze zich als cadeau dan ook een hele grote diamant uit. Die ligt nu mooi te pronken op haar kaptafel. Ze kreeg voor haar verjaardag dan ook een geweldig cadeau, namelijk sierkristallen maken van Clementoni. De adviesleeftijd is 8+, maar omdat ik er toch bij bleef vond ik dat geen probleem.

Wat zit er precies in:

* 2 kunststof reageerbuisjes met dop
* 2 latex veiligheidshandschoenen
* 3 verschillende kunststof hangers
* 2 maatbekers met deksel
* Gekleurde linten
* Pincet
* Spatel
* 8 zakjes Aluminiumkaliumsulfaat
* Handleiding.

Hoe moet dat nu precies?

Begin met het aandoen van je latex handschoenen. Ik had gelukkig een set voor mezelf in huis. De latex handschoenen zijn nodig door het gebruik van chemicaliën. We pakten er een schaar bij, dekten de tafel even af en moesten op zoek naar een stuk donker karton.

Als eerste moet je een zakje aluminiumkaliumsulfaat in een maatbeker doen en daar water aan toevoegen die ongeveer 65 graden warm is. Ik heb geen thermometer in huis, dus maar op gevoel gedaan. Zet dan maatbeker op het donkere stuk karton en voeg het water aan de chemicaliën toe en ga met de spatel roeren. Blijf roeren totdat alles opgelost is, dan is het inderdaad handig om een donkere ondergrond te hebben.

Daarna moet het potje ongeveer 12 uur blijven staan en creëer je kristallen. Na het slapen rende mijn dochter ’s ochtends natuurlijk meteen naar het potje toe en was dan ook verrast dat het ook echt gelukt was. De eerste keer kregen we hele kleine kristallen terwijl er beschreven staat dat de kristallen wat groter moeten zijn. De 2e keer lukte dat wel. Ik vermoed dat het door de warmte van het water kwam, want de 2e keer was het veel warmer.

Het resultaat

Het is een mooi resultaat. De hartjes hanger is gevuld met grotendeels kleine kristallen. De grote kristallen bewaren we voor een andere hanger en een andere keer. Het lint kun je er gemakkelijk doorheen steken en is ook stevig genoeg en de hanger is ook goed stevig, want het was nogal een gedoe om de 2 helften in elkaar te krijgen, maar gelukkig gelukt.

Onze mening

Mijn dochter is dol op het resultaat. Ze vond het gebruik van chemicaliën wat akelig en de bijgeleverde latex handschoenen waren voor haar veel te groot. Gelukkig vond ze het goed dat ik het grotendeels deed, maar ik kan snappen dat sommige kinderen het echt alleen willen doen. Mijn advies is, ook als de kinderen wat ouder, laat ze er niet alleen mee aan de slag gaan. Je wilt niet hebben dat ze iets in hun oog krijgen, maar het resultaat mag er zijn!

Kristallen maken van Clementoni bij o.a. Bol.com

Bianca

Moeder van 2 meiden en werkzaam in de thuiszorg

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics