Thuisleven.com
Plasticvrij douchen Shampoo Bars
Thuisleven.com > Verzorging > Haarverzorging > Shampoo Bars scheelt enorm in plastic en geharrewar

Shampoo Bars scheelt enorm in plastic en geharrewar

Ja hoor, ook ik mocht eraan geloven. Shampoo Bars stelde een shampoo bar naar keuze beschikbaar om mijn haren mee te wassen. Eens zien of we al die plastic verpakkingen op het plankje in de douche zullen vervangen voor een bar met shampoo.

Shampoo Bars

Shampoo Bars heeft duurzaamheid en zero waste hoog in het vaandel staan. Ze zijn partner van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Eén shampoo bar vervangt drie plastic flessen en gaat tot wel tachtig wasbeurten mee. Dat is niet alleen erg vriendelijk voor de planeet maar ook nog eens een besparing op de kostenpost lichamelijke verzorging. Ze bieden ook andere alternatieven als de conditioner en body bars. Eventueel in een combinatieverpakking beschikbaar, zodat het nog meer verpakkingsmateriaal scheelt. Het hele assortiment bestaat alleen uit dierproefvrije shampoo.

“Shampoo Bars, beter voor het milieu, goed voor je haar!”

De verschillende soorten shampoo bars.

Voor alle verschillende haartypes is er wel een (of meer) shampoo bar verkrijgbaar. Te denken valt aan voor normaal, droog of vet haar, voor krullend haar en geschikt voor alle haartypes. Ook aan de gevoelige hoofdhuid en/of anti-roos is gedacht. Net als een bar speciaal voor glanzend haar, 2-in-1,  en de zilvershampoo.
Dan zijn er nog een aantal limited editions die een specifieke geur en dus beleving tijdens het douchen bieden. Dit assortiment verandert met de seizoenen mee.

Accessoires

Het is voor het behoud van de bar belangrijk dat deze droog wordt weggelegd. Een aantal verschillende accessoires helpen hierbij. Shampoo Bars biedt verschillende absorberende zeepblikjes, -schaaltjes en -plankjes aan. Gemaakt van bamboe, kiezelwieren of papiervezel.
In het zeepzakje kun je de bars laten drogen en bewaren. Je kunt het zeepzakje ook gebruiken om daarmee je haren (of lijf) in te zepen. Ook kun je er restjes in doen en deze nog langer plezierig gebruiken.

Gebruiksaanwijzing shampoo bar

 • maak je handen nat
 • wrijf de bar tussen je handen of rechtstreeks op het haar
 • masseer het schuim zorgvuldig door het haar
 • spoel de shampoo goed uit
 • bewaar de shampoo bar op een droge plek

Verspilmenietjes

Overal gaat wel eens iets mis. Het spreekwoord: ‘Waar gehakt wordt vallen spaanders’ is hierop van toepassing. Wat ik nu zo mooi vind, is dat Shampoo Bars deze gebutste bars aanbied tegen een gereduceerde prijs. Dit is helemaal de top binnen de zero waste en anti-verspilling gedachte waar dit bedrijf voor staat! Ik had ook aangegeven dat ik open stond voor het ontvangen van een verspilmenietje ter review.
Na bestudering van het uitgebreide assortiment ben ik voor de shampoo bar citroen gegaan. Deze is uitermate geschikt voor vet haar. Ik heb ervaring met speciale shampoos voor vet haar. Deze zorgden ervoor dat zelfs mijn handen na het inzepen vetvrij werden. Na het wassen voelde mijn ontvette haar aan als touw en twee dagen later werd het al weer rap vetter. Ik was op voorhand dus erg sceptisch.

Shampoo Bars plasticvrij douchen

Mijn ervaring met de shampoo bar- Citroen

Vlot na het doorgeven van mijn keuze ontvang ik de shampoo bar citroen 60 gr. in een doosje. Het is verpakt in een kartonnen brievenbusdoosje met, naar later blijkt, schuim van mais. Het schijnt zelfs eetbaar te zijn. Ik wacht een extra dag tot mijn haar vetter is en gebruik de shampoo bar volgens de meegestuurde beschrijving. Tijdens het wrijven merk ik dat van boven naar beneden wrijven met de shampoo bar meer schuim oplevert. De citroengeur is aanwezig maar niet overweldigend. Ik zeep mijn schouderlange haren in drie delen in. Daarbij start ik met de hoofdhuid, dan boven mijn oren en tenslotte mijn ‘staart’. Het schuimt voldoende om niet zonder shampoo te komen zitten. Na het uitspoelen is mijn haar niet veranderd in een stuk touw. Ook mijn handen zijn nog steeds voorzien van een beschermingslaagje. Ik heb een stuk minder klitten dan normaal na het wassen in mijn haren. Ook borstelt mijn haar een stuk fijner daags later. Het weer vetter worden van mijn haren duurt iets langer dan normaal.

Shampoo Bar Citroen- vet haar

Conclusie

Ik ben om. Langzaam maar zeker zullen alle flessen op het doucheplankje vervangen worden door een bar. Met drie dochters met lange haren zullen deze bars zichzelf weldra terug verdienen. En ik kijk nu al uit naar een stuk minder gedoe tijdens het ochtendritueel. En dan doel ik op het klachtenvrij kammen van die lange manen.

Lees ook:

Ben jij al overgestapt naar shampoo, conditioner en body bars?  
  
  		  

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

 • Ik ben ook al lang om. Zelf gebruik ik nu die van garnier. Met een fijn doosje van Foamie die ze Travelbuddy noemen. Daar blijven je bars fijn droog in.

 • Ja hoor! Ik ben om. Ik gebruik shampoo bars en merk dat ik daarna helemaal geen conditioner nodig heb. En het belangrijkste – mijn haar zit nog eens super ook.

 • Heb er nog weinig mee.
  Was ooit helemaal blij met de introductie van de pompjes.
  Geen ‘viezig’ wordende zeepjes meer.
  Klinkt ook allemaal niet erg hygiënisch.
  Vooral in deze tijd !
  (Is wel persoonlijk, denk ik)..

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics