Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Sfeervolle raamdecoratie voor het gehele huis

Sfeervolle raamdecoratie voor het gehele huis

Ons nieuwbouw appartement werd kaal opgeleverd en bedoel ik ook écht kaal. Dus opgetogen met een verfroller, blik muurverf en lekbakje liep ik iedere dag om vrolijk alle betonnen muren te verven. We wilden ons huis graag vier weken na oplevering betreden, dus de avonden werden erbij getrokken. Na alle muren tweemaal rondom met primer en muurverf te hebben gerold was ik kapot en leek ons stulpje nog steeds kaal, maar dan wel kaal wit.

Sfeervolle raamdecoratie

vouwgordijnWat ons juist aantrok bij de bezichtiging van het appartement bleek later een struikelblok: de afwijkende maten. Er zitten veel ramen in ons appartement. We hebben een glazen pui met schuifdeur van 7.5 x 2.5 meter en inkijk van de parkeergarage achter ons appartementencomplex. Betaalbare en sfeervolle raamdecoratie vond ik bij Doehetbudget.nl want een vouwgordijn van 2.5 x 2.5 is wel bijna het maximum. Ik voerde de maten in en koos samen met manlief een kleur stof en een kind kan de was doen. Nu was niet alleen een groot deel van onze privacy gewaarborgd, ook de zon op het zuiden kreeg minder kans om van ons huis een smeltoven te maken.

Verduisterende rolgordijnen

Van de huiskamer over naar de slaapkamer. De parkeergarage heeft een opgang met aan weerszijden lantaarnpalen. Onze eerste nacht in ons nieuwe huis konden we niet slapen van al dat licht dat de hele nacht naar binnen scheen. Voor een nachtelijk toiletbezoek hoefden we geen lampen aan te steken door de verlichting pal grenzend aan ons dakterras. Hier moest op korte termijn een oplossing voor komen! We bestelden verduisterende rolgordijnen. Om te voorkomen dat er licht langs het rolgordijn naar binnen kon schijnen, moest daar een geleiderails langs lopen. Nu waren onze slaapkamerramen compleet afgesloten van licht en zicht en wederom werd ook de warmte van het avondzonnetje tegengehouden. De kiep- kantelfunctie van het raam bleef behouden, doordat de geleiders op het kozijn zijn gemonteerd.

20170822_104115

Inmiddels wonen we al geruime tijd in ons appartement. Nog iedere dag genieten we van de keuzes die we toen gemaakt hebben, door te investeren in sfeervolle raamdecoratie. We voelen ons niet bekeken en kunnen het zuidelijke zonnetje toch lang de baas. Inmiddels vinden we het toilet ’s nachts op de tast en houdt de straatverlichting ons niet van onze broodnodige slaap af. Ook vinden we de gekozen kleuren en stoffen nog mooi. We kunnen het iedereen aanbevelen.

Heb jij wel eens spijt van je keuze in raamdecoratie gehad?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

5 reacties

  • Ons rolgordijn klappert heel erg wanneer het raam open staat, daar baal ik wel van. Maar ik lees over een geleiderail….Zou dan dat probleem opgelost zijn vraag ik me af?

    • Staan je luchtroostertjes open? Dan klappert ons doek ook. Maar als de roisters dicht zijn en het raam gekiept klappert er niets door de rails. En 100% lichtdicht en scheelt enorm met de warmte

        • De rolgordijnen rollen uit een cassette dat op je kozijn gemonteerd wordt met zijgeleiders met onderbalk aan het rolgordijn. Na uitrollen ontstaat er een vierkant afgesloten raamwerk. Succes