Thuisleven.com
Thuisleven.com > Verzorging > Lichaamsverzorging > Salt of the Earth deodorant

Salt of the Earth deodorant

Zweten is een natuurlijk reactie, toch wil je liever niet dat iemand je ruikt of dat jij iemand ruikt. Om dat laatste te voorkomen kun je, behalve wat natuurlijke manieren er op na houden dat je minder zweet, ook een deodorant gebruiken. Gebruik liever geen traditionele deodorants en anti-transparanten. Deze werken namelijk door het blokkeren van de poriën van de huid met behulp van chemicaliën. Gebruik liever Salt of the Earth deodorant. Deze bevatten natuurlijke minerale zouten die bacteriën doden, zonder de poriën te blokkeren of te vernauwen. Exact wat jij wilt!

Salt of the Earth producten….

 • zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten;
 • bieden 100% effectieve bescherming tegen lichaamsgeur;
 • laten geen witte of gele strepen achter in kleding;
 • zijn niet getest op dieren. Geschikt voor veganisten en vegetariërs;
 • 100% chemical free;
 • bevatten geen aluminium chloorhydraat, alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan of minerale oliën of andere chemicaliën.

Mijn ervaring

Van Salt of the Earth heb ik twee deodorants ontvangen om te testen: Salt of the Earth Natuurlijke Deodorant Pure Balance Cedar & Bergamot Spray 100 ml en Salt of the Earth Pure Aura Melon & Cucumber roll on deodorant. Beiden dus een hele andere beleving, niet alleen op reuk maar ook om op de huid aan te brengen.

Voor ik een deodorant aanbreng maak ik de huid altijd even schoon. Het liefst breng ik de deodorant dan ook aan na een douche of bad. Mocht ik daar geen tijd voor hebben in de ochtend dan was ik mijzelf even met een washandje inclusief verzorgingsproduct (douchegel, zeep of iets dergelijke).

Aangezien ik twee deodoranten heb ontvangen besluit ik eerst om de ene deodorant een week lang te testen en daarna de andere. Zoals gezegd is het aanbrengen verschillend. De spray deodorant is voorzien van een drukknopje waarmee de vloeistof omhoog gedrukt wordt en je het zo op de huid kunt sprayen, hier komen dus geen vervelende drijfgassen bij kijken die het milieu aantasten. De andere is een roll-on deodorant, die zoals de naam doet vermoeden gerold moet worden onder de oksels.

Beiden vind ik zeer prettig werken en ik heb dan ook geen voorkeur voor het een of het ander. Wel is het zo dat ik een roll-on deodorant meer persoonlijk vind, deel je dus een deodorant dan zou ik de spray gebruiken.

Wat betreft geuren kan ik denk ik kort en krachtig zijn, dit is namelijk een persoonlijke voorkeur. Bovendien is de ene geur bij iemand heel lekker en de ander ruikt weer wat minder. Uitproberen en ruiken dus in de winkel om te kijken welke geur jouw het beste bevalt.

Heb jij al eens Salt of the Earth deodorant gebruikt?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

 • Ik heb er twee geprobeerd, bij allebei kregen na een paar weken mijn oksels bultjes engine het vreselijk jeuken. Ik had de mannen versie voor mijn man gekocht, niet verteld van mijn ervaring en na een paar weken zei ook hij dat hij er jeuk en irritatie van kreeg. Het predicaat natuurlijk geeft dus geen garantie.

  • Oei dat is vervelend! Heb je ook al contact opgenomen met het bedrijf? Alleen dan kunnen ze de formule verbeteren zodat dit niet meer voor hoeft te komen.

 • Laatst las ik een stukje ergens over deze deo, lijkt me inderdaad echt de moeite waard. Zeker omdat ik vaak allergisch reageer op allerlei stoffen in een deo

 • Ik heb inmiddels ook meerdere ‘natuurlijke’ deo’s uitgeprobeerd. Van zo’n zoutkristal tot uit een potje. Ik heb toch liever een spray dat geeft me op de een of andere manier toch een frisser gevoel. Ik ben dan ook voornemens om deze spray een keer uit te proberen!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics