Thuisleven.com
KERSTVAKANTIETIP: Ridder tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Museum > Ridder tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam

Ridder tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam brengt riddertijd tot leven!
De Hermitage presenteert een nieuwe tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders, waar de middeleeuwen tot leven komen! Met machtige tsaren, dappere ridders, schone jonkvrouwen, hoofse liefde en spannende toernooien. Bewonder ruim 250 topstukken uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg.

Een echte familietentoonstelling

Het avontuurlijke verhaal van Romanovs in de ban van de ridders is er voor het hele gezin. Van adembenemende kunst van bekende meesters als Hugo van der Goes tot een spannende speurtocht met hoorspel, voor kinderen vanaf 7 jaar. Ook is er een hashtag-tour waarin televisiepersoonlijkheid Tim Hofman enkele spraakmakende topstukken verbindt met populaire thema’s van nu. Geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar. En voor 15-24 jarigen is er de Grand Art Game, met quizzen over de middeleeuwen en ridders. Maar bovenal is de tentoonstelling een beleving vol epische ridderavonturen, romantische jonkvrouwen en zeldzame kunstschatten die straks voor het eerst in Nederland te zien zijn.

Een veilig bezoek

De Hermitage zorgt er samen met de bezoekers voor dat het museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. De Hermitage hanteert hiervoor het protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea en het horecaprotocol. Daarnaast neemt de Hermitage waar nodig extra maatregelen. Kijk op de website voor meer informatie. Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op Hermitage.nl. Kinderen t/m 11 jaar mogen gratis de tentoonstelling bezoeken. Inclusief spannende speurtocht “Op drakentocht in de riddertijd”

Over de Hermitage

De Hermitage Amsterdam is een bestemming op zich want in en om het historische gebouw aan de Amstel is heel veel te doen. Bewonder prachtige kunstwerken in spectaculaire werelden. Geniet bij mooi weer van de prachtige, verborgen binnentuin. Het Café- Restaurant is tijdelijk gesloten maar voor een hapje en drankje kun je terecht bij de Takeaway in de foyer. De mooiste cadeaus, boeken en sieraden vind je in de Museumshop. Ook in de omgeving is daarna veel te ontdekken. Het museum is eenvoudig te bereiken en geschikt voor een compleet dagje uit! Artis, Carré en de Hortus Botanicus zijn om de hoek en na een heerlijke wandeling langs de Amstel kom je in hartje Amsterdam terecht zoals Rembrandtplein en de Utrechtsestraat. De Hermitage is een bijzondere bestemming voor het hele gezin.

Hermitage wordt H’ART Museum

Een nieuw begin voor het museum aan de Amstel dat vanaf vrijdag 1 september 2023 de naam H’ART Museum draagt. Het museum zal nauw gaan samenwerken met het British Museum, Centre Pompidou en Smithsonian American Art Museum. H’ART Museum opent vensters op de wereld en toont de verbindende kracht van kunst.

Tickets & Informatie

Romanovs in de ban van de ridders‘ t
Tentoonstelling tot en met 31 juli 2021
Kinderen t/m 11 jaar hebben GRATIS toegang!
Inclusief spannende speurtocht “Op drakentocht in de riddertijd”
➡️Tickets en info: Hermitage.nl

Lees ook:

Afbeelding: © State Hermitage Museum, St Petersburg

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

  • Dit is een tof uitje naar onze hoofdstad! Jammer dat we er voorlopig even geen gebruik van mogen maken… Maar we doen dit samen en wat in het vat zit verzuurt niet! Iets om naar uit te kijken voor als het straks wèl weer mag; dat zullen onze kids zeker ook leuk vinden! Voorlopig even lekker thuis spelen met hun ridderkasteel van Playmobil

  • Wat een fantastisch leuk uitje naar de prachtige Hermitage… straks… als het weer mag! Dan zou ik er een onvergetelijke dag van maken met ons gezin!

  • Onze kids kunnen thuis haast zelf een eigen tentoonstelling geven met al hun ridderspeelgoed Zeker weten dat zij blij verrast zullen worden van dit uitje!

  • Ik had graag mee willen doen, maar wij blijven in de kerstvakantie thuis. Wij durven het nu niet aan om vanuit onze woonplaats naar Amsterdam af te reizen. Wel een ontzettend mooie en leerzame winactie. Ik wens de anderen veel succes!

  • Oh wat een leuke winactie! Onze zoon is helemaal in de ridder fase, ik zou het ontzettend leuk vinden om hem hiermee naartoe te nemen. Denk dat mijn man het ook wel erg leuk vindt 🙂

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics