Selecteer een pagina

Matchathee; ik zal u eerst wat informatie geven van wat het is en wat het met je doet. Ik heb wel eens van matcha gehoord en wat ik ook weet is dat de kleur van Matcha groen is, maar verder…

Joy of Matcha

Matcha wordt in Japan gekweekt op schaduwrijke heuvels. Daar wordt elk blaadje met de hand geplukt en daarna worden de fel groene blaadjes licht gestoomd en gedroogd. De gedroogde blaadjes worden op eeuwenoude stenen molens langzaam fijngemalen.
Van deze fijngemalen blaadjes kun je Matchathee zetten. Deze thee is rij aan voedingsstoffen. Aminozuren, die in overvloed aanwezig zijn, ontspannen je geest en de cafeïne stimuleert je lichaam. Daarmee maak je dus een eind aan middagdipjes.

Op de website van Joy for Matcha las ik alle voordelen op een rijtje:

  • 137x meer antioxidanten dan groene thee – antioxidanten beschermen ons tegen levensbedreigende ziekten.
  • Verbetert rust – reeds duizenden jaren drinken de Japanse Zen boeddhistische monniken Matchathee als middel om te ontspannen en meditatie, maar kunnen ze toch alert blijven.
  • Verhoogt geheugen en concentratie – bladeren van Matcha bevatten het aminozuur L-Theanine welke de productie van dopamine en serotonine stimuleren. Deze zorgen voor een betere stemming, verbeteren je geheugen en bevorderen je concentratie.
  • Verbrandt calorieën – Matchathee verhoogt het metabolisme, wat bijdraagt tot sneller gewichtsverlies zonder negatieve bijwerkingen.
  • Ontgift het lichaam – tijdens de laatste 3 weken voor de oogst worden de Matchaplanten afgedekt van zonlicht. Dit zorgt voor een enorme toename in de chlorofylproductie welke maken dat Matchathee een krachtig detoxmiddel is.
  • Versterkt het immuunsysteem – een kopje Matchathee bevat aanzienlijke hoeveelheden calcium, kalium, vitamine A en vitamine C, ijzer en eiwitten.
  • Verhoogt je energieniveau – de Samurai dronken Matchathee om de energieke eigenschappen voordat ze de strijd in gingen. De unieke combinatie van voedingsstoffen en cafeïne in Matchathee zorgt voor een energieboost die tot wel 6 uur kan aanhouden.

Met al deze voordelen op een rijtje begrijpt u vast wel dat ik geen ‘nee’ zei toen mij werd gevraagd om dit product te testen. Met twee kleine kinderen en gebroken nachten kan ik een energieboost wel gebruiken. Verbranding van calorieën is in mijn geval ook niet verkeerd gezien er nog behoorlijk was zwangerschapskilootjes zijn blijven zitten. En de rest van de voordelen zijn ook mooi meegenomen.

Slechts enkele dagen na de bevestiging dat ik dit product mocht testen werd het al bezorgd door de postbode. In het doosje zit een blikje met de Matchathee, een bamboe Matchalepel waarmee je altijd de perfecte hoeveelheid kunt afmeten en een bamboeklopper. Met deze klopper kun je de Matchathee klaarmaken en kloppen totdat er een schuimlaagje ontstaat.

Mijn mening

De smaak van de Matchathee is wel een dingetje: ik vind het niet zo lekker, het is echt behoorlijk wennen aan de smaak. Ik vind het beter te doen als ik er nog een andere theesmaak bij doe. Het is ook lekkerder als je het klaarmaakt met water van ongeveer 80 graden in plaats van kokend water. Dan is het al een stuk minder bitter.
Het schuimlaagje met de bamboeklopper krijg ik niet, maar het is wel een perfect hulpmiddel om je thee mee klaar te maken. Eerst wist ik niet goed wat ik met de bamboeklopper aan moest en daarom roerde ik de thee met een lepeltje. Met de klopper lost de thee op in het water en blijft er geen Matchapoeder in je theeglas achter als je thee op is.

De energieboost? Ja, die merk ik zeker wel. Het middagdipje is echt verleden tijd met deze Matchathee.
Het staat er wel zo leuk; calorieën verbranden met Matchathee. Ik denk niet dat de kilo’s er van af vliegen als je Matchathee drinkt. Voor afvallen is meer nodig zoals gezonde voeding en lichaamsbeweging.
De andere voordelen zijn helaas niet te testen. Ik kan u dan niet melden of het echt werkt of niet.

Je kunt de thee en allerlei andere accessoires kopen in de webwinkel van Joy for Matcha. Een klein blikje thee, waar je 15-20 kopjes mee kunt zetten, kost € 26,49. De bamboeklopper kost €15,99 en het bamboelepeltje kost € 4,99.

Lees ook:

* Voor dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

Bewaren

Bewaren

Geverifieerd door ExactMetrics