Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Partyspellen > Ravensburger Cool Runnings Actiespel

Ravensburger Cool Runnings Actiespel

Wat een geluk dat ik ijsblokjes had gemaakt, want toen ik het spel Cool Runnings binnen kreeg wilden we meteen aan de slag. De doos is niet te groot of zwaar en de kinderen hebben hem na wat gepuzzel zo open. Tijd om een spelletje te spelen. Help, ik smelt!

Spelregels

Eigenlijk is dit spel heel simpel, je maakt een bord, je kan de plaatjes met stappen zo neerleggen als je wilt. Je neemt een kom of beker water, het pipetje en een bakje waar je wat zout in kan doen. De speelkaarten vertellen je wat je kan en mag doen. Je kan kiezen, ga ik iemand aanvallen of ga ik tactisch spelen en zo snel mogelijk naar het einde van het spel? Je kan het spel ook verkorten als het een hete zomerdag is en je buiten in de zon speelt want dan smelt je ijsblokje natuurlijk veel sneller. De blauwe bakjes zorgen dat niet alles meteen nat is en je kan ze ook als ijsblokjes makers gebruiken, water erin en de diepvries in. Je krijgt er 8 zodat je met zijn viertjes twee spellen achter elkaar kan spelen als je wilt. Aanvallen zijn: water dunk, zout strooien, raad in welke hand het ijsblokje verstopt zit, hete adem en 3ml met de pipet over het ijsblokje druppelen.

De coolste wedstrijd aller tijden! Welk ijsblokje bereikt de finish? Wie overleeft de aanvallen in de hitte van de strijd?  Wie smelt, verliest!

Inhoud:
4 gekleurde bakjes: blauw, geel, groen en roze
8 ijsblauwe bekertjes
60 speelkaarten
5 vierkante spelbordstukken
1 spelborddeel “finish”
1 pipet

Wat vonden wij van dit koude spel

We hebben dit spel helemaal blind getest, niets erover gelezen of eerder gezien. Fijn, ik had al ijsblokjes in de diepvries, dus de blauwe die meegeleverde worden hebben we niet getest. Het bord hebben we helemaal neergelegd, wel een beetje vreemd dat we alle kleine bordjes scheef overlappend neer moeten leggen. Anders krijg je gesloten circuits en dan kom je nooit bij de finish. Er zijn op het speelveld lava plaatsen en kom je daarop dan moet er een kaart worden getrokken van de stapel en krijg je een smelt moment. Ook zijn er veilige plaatsen. Het bekertje water, de pipet en het zout staan klaar om je blokje te laten smelten. Broer en zus gaan elkaar te lijf met zout, water en warme handjes. Het “waar is het ijsblokje raden” zorgt voor een snelle smelterij van het ijsblokje van mijn zoon en geeft mij zeer koude handen. De kinderen hebben meer moeite met het ijsblokje raden gedeelte want hun handjes passen niet om het ijsblokje heen dus ze zien zo waar de ander hem verstopt heeft. Je kan per beurt kiezen of je iemand aanvalt of dat je stappen richting de finish zet. Maar wat als je 4 kaartjes op zijn? Wij hebben gewoon vier nieuwe gepakt, ik denk dat dat de bedoeling is. Lang duurt het spel niet, maar dat is ook niet erg. Deze ronde hebben we er 15 minuten over gedaan voor het blokje van mijn zoon helemaal gesmolten was. Dit spel is zeker voor herhaling vatbaar, maar dan toch zeker op die hele mooie warme zomerdag, want koude handen zijn gegarandeerd!

Benieuwd naar dit leuke Ravensburger spel, kijk dan eens hier in de outlet!

Wat lijkt jouw zo leuk aan dit spel?
Wat is jouw favoriete spel en waarom?

Lees je ook onze andere reviews van Ravensburger
Wellicht vind je de Yahtzee blog met spelregels ook leuk
En niet te vergeten het spel Cacao van White Goblin

#Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen#

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

44 reacties

 • Lijkt me harstikke leuk dit spel!
  Heb het spel gewonnen en mijn nicht Eliza was zo enthousiast dat zij het krijgt!

 • Een lekker spel om ondertussen even af te koelen! Ijsklontjes hebben we vanzelf uit de koelkast in de USA. Dit spel mag best met ons mee!

 • Dit spel lijkt mij al geweldig en ik denk de rest van het gezin ook. Ik ben benieuwd en doe graag mee

 • Ik doe graag mee voor de snelloting.

  M’n zus Rianne doet ook graag mee. Haar reactie is alleen nog niet geplaatst? Ze heeft geen fb of pinterest.

  We kunnen het spel onderling ruilen . Dat doen we vaker met spellen of speelgoed.

 • Wat een COOL SPEL!
  1. Het element met de ijsblokjes is helemaal nieuw voor mij! Dat maakt het erg leuk en vernieuwend! Ik weet zeker dat de kinderen dit een leuk spel gaan vinden! En dat komt sowieso door de ijsblokjes!! Heel tof!
  2. Ons favoriete spel is nu Uno. Een leuk kaartspel wat makkelijk in je koffer past en wat je met een grote groep kunt spelen!

 • Wat een grappig spel, zeker met deze warme dagen. Dan duurt t ook niet te lang . Kreeg een tip van mn zus Anita om ook een reactie te plaatsen.
  Zou leuk zijn als we deze kunnen spelen.

 • Omdat mijn zoontje Kyan (6) maandag uit school kwam rennen: ‘Help, ik smelt!’
  Gedeeld op pinterest en Facebook!

 • Het leuke aan het spel is dat het niet zo heel lang duurt. Ik hou van korte spellen en daarom vind ik 4 op een rij nog steeds leuk!

 • Het is eens wat anders. Een hele nieuwe beleving om met ijsblokjes een spel te kunnen winnen!

  Ganzenbord Disney vloerspel.

 • Het leuke lijkt me de strategie bepalen! Ik heb eigenlijk geen favoriet spel want ik vind aaaalle gezelschap spelletjes leuk!

 • Heel erg leuk voor de kinderen, ik doe graag voor ze mee.
  Zullen ze helemaal geweldig vinden z’n spel 🙂 🙂 Groetjes Anneliese

 • Leuk in de zomer. Mijn kids houden van spelletjes pet water. Favoriete spel is: lach je rijk, is gewoon continue lachen geblazen,

 • Het leuke lijkt mij of je wilt gaan aanvallen of juist naar de finish wilt gaan. Je moet dus een keuze maken. En ja, denk dat mijn meiden dit wel een Icecool spel vinden.
  Op dit moment is het spel Hotel hier weer helemaal in. Maar Doolhof spelen we ook heel graag.

 • 1. Dat je het met een ijsklontje speelt! Welk spel speel je nu met een ijsklontje?! Dat lijkt me super leuk, omdat dit een hele andere dimensie aan een spel toevoegt.
  2. Mijn favoriete spel is Machi Koro, omdat je in dit spel een beetje tactisch kunt spelen.

 • Wat ons zo leuk lijkt aan dit spel zijn natuurlijk de ijsblokjes, leuk om dit mee te nemen op vakantie! En mama vindt een kort spel altijd wel fijn.
  De favotieten van de kinderen zijn juist monopoly en levensweg omdat deze spellen zo lekker lang duren. Spelletjes spelen zijn we altijd voor in en we proberen dit spel graag uit!

 • Lijkt mij een onwijs leuk en spannend spel, dit omdat het een race tegen de klok is 😉
  Mijn favoriete spel: verstoppetje

 • Wat een geweldig ‘koel’ spel! Onwijs leuk voor de kids voor op de camping deze zomer, ik doe dus graag mee!

 • Mijn dochter lijkt het een cool spel!! Ze zegt ik ben vast sneller dan jij!! Haar favoriete spel is Uno!

 • het is origineel met die ijsblokjes, een echt zomerspel lijkt me.
  Mijn favoriet: monopoly een echt familiespel.

 • Wat klinkt het leuk ! Vooral dat je het met echte ijsblokjes moet spelen. Ook dat het niet te lang duurt, zodat je het tussen de karweitjes door kunt spelen. Wij houden wel van ‘koude’ spelletjes. Onze favouriet van dit moment is Go Go Eskimo. Echt geweldig, een aanrader. Tsja..wij houden ook erg van wintersporten. Kan niet koud genoeg zijn 😉

 • Het lijkt me een leuk spel om met de kinderen samen te doen, omdat je toch wel zo snel mogelijk moet zijn anders smelten de blokjes. Mijn lievelingsspel is ”Tik Tak Boem”, omdat je daar ook snel bij moet zijn. Helaas is het spel kwijtgeraakt toen we het mee hadden genomen naar familie.

 • Het lijkt me een leuk spel om met de kinderen te doen, omdat je zo snel moet zijn anders smelten de blokjes. Mijn lievelingsspel is ”Tik Tak Boem”, want daar moet je ook snel bij zijn. Daar hebben we al mee gelachen. Helaas kwijt geraakt toen we het spel meenamen naar familie.

 • Lijkt me een leuk spel om met de kinderen te doen. Je moet toch snel handelen anders smelten de blokjes.
  Mijn lievelingsspel is ”Tik Tak Boem”, want daar moet je ook snel bij zijn.

 • Lijkt me super leuk een spel met water en daarnaast houd ik van spellen waar je moet aanvallen en tactisch moet zijn.
  Ik vind Risk het leukste spel, want daarbij moet je ook tactisch denken en aanvallen.

 • Wat ik fijn vind aan dit leuke grappige spel, is dat het niet zolang duurt.
  Het begint snel te vervelen soms, als het spel te lang duurt.
  Een erg leuk spel voor de warme zomerse dagen. Lekker nat!
  Mijn favoriete spel is ‘Hondje waf’, ook zo’n lekker zomers spel, waar water aan te pas komt. Doe ik met de kleinkinderen altijd buiten aan een tafel, omdat het soms een enorm waterballet wordt.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 • Een spel met ijsblokjes dat maakt ons gewoon erg nieuwsgierig, wij houden wel van unieke spelletjes.
  Bij mijn zoon is ‘Wie is het’ineens helemaal in. Zelf hou ik erg van Rummikub en Yatzee. Deze spellen doen we altijd op vakantie, krijg er een vakantiegevoel van.

 • Leuk, ik speel geaag een spel met de kids op mijn werk. Een nieuw spel lijkt me een uitdaging, en heel leuk als ik heg zo lees. Die wil ik winnen.

 • Vraag 1: Wat lijkt jouw zo leuk aan dit spel?
  Is eens een ander soort spel
  Vraag 2: Wat is jouw favoriete spel en waarom?
  Monopoly, omdat ik dan altijd win

 • Lijkt me leuk spel omdat dit juist net wat anders is als andere spelletjes omdat het met ijsblokjes is
  Met jongste doen we domino en memory
  De oudste doet graag mens erger je niet en kwartet en zelf vind ik rummikub erg leuk

  Denk dit spel hier ook wel in de smaak zal vallen

 • Haha geweldig zeg, ga zeker kansje wagen voor mijn dochters Femke en Sharona, die zouden dit te gek vinden, spannend

 • Dit spel lijkt me super leuk. Door de uitdaging om met een zo’n groot mogelijk ijsblokje te winnen en ondertussen elkaar “pesten” met de extra opdrachtjes. Een kleine competitie om te winnen, ze leren ook omgaan met tegenslag en verlies.

  Op het moment is Spuzzle het favoriete spel.
  Door middel van kaartjes puzzelen, maar er zitten ook “steel” kaartjes in het spel, waardoor je bij je tegenstander een kaartje mag terugleggen, waardoor de puzzel nog niet klaar is.
  Super leuk spel, onze kids zijn superfanatiek hierin, zoooo leuk om te zien.

 • Janey 7 zegt: dat ik sneller ben dan mama dr ijsblokje. Lijkt me spannend of ik het red voordat mijn ijsblokje smeld.
  Mijn leukste spel is poepieknor

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics