Selecteer een pagina

Er zijn van die items in huis waar je gewoonweg niet zonder mee kunt. Bijvoorbeeld een toilet, een douche/bad en een bed. Als je eens je huis door gaat, dan zijn er toch best wel heel erg veel dingen waar je eigenlijk niet zonder mee kunt. Eén van zulke dingen is een prullenbak. En daar ga ik het in deze blog over hebben. Lees je gezellig mee?

Afbraaktijden afval

De blog die het best wordt gelezen en gevonden op Thuisleven is toch wel het artikel over de afbraaktijden van afval. Elke maand weer staat dit artikel in de top 10 van meest gelezen blogs. Dat is een enorm compliment naar mij toe, aangezien ik het geschreven heb, maar vooral ook omdat het de cijfers van geld terug acties en win-acties overschrijd. Aan de andere kant begrijp ik het ook wel dat dit een goed gelezen blog is. Immers maken we allemaal afval (soms zelfs meer afval dan het product zelf), maar wat gebeurd ermee?

Door een beetje een inzicht te krijgen in hoe lang het duurt voor een verpakking helemaal is afgebroken, weten we ook dat we afval niet zomaar moeten weggooien. Ook is niet al het afval zo’n groot taboe als men het doet laten overkomen.
Neem bijvoorbeeld plastic. Daar is helemaal niks mis mee, zolang het maar niet in de natuur terecht komt en na gebruik gerecycled wordt. Zo kunnen er nieuwe verpakkingen (bijvoorbeeld de verpakkingen van Marcel’s Green Soap) van worden gemaakt of iets anders. Zo heb je het cirkeltje rond en het milieu minimaal belast. Minimale belasting is nog altijd beter dan maximale belasting. Bovendien zien we dat de wereld steeds meer bezig is met het milieu en verwacht ik ook dat binnen nu en 30 jaar de meeste fabrieken over gaan op een milieuvriendelijke stand. Ook het vervoer dat al het afval op komt halen zal er t.z.t. anders uitzien.

Kortom recyclen is helemaal de toekomst!

Hoe kun je het beste recyclen?

Door goed te gaan recyclen moet je het voor jezelf ook zo aantrekkelijk mogelijk maken. Als je een prullenbak in huis hebt staan waar je al het afval in gooit, kan ik mij niet indenken dat je aan het einde van de dag / week, die prullenbak opgooit en op je gemakje gaat sorteren. Leer daarom jezelf (en je omgeving) aan om meteen juist te recyclen. Glas in de glastas/bak, papier in de oud papier doos, plastic in de plastic zak, GFT in de GFT bak of prullenbakje, schone kleding, lappen, gordijnen e.d. kunnen naar de kledingcontainer en alles wat kapot is willen sommige scholen of verenigingen wel hebben om mee te knutselen en al het overige afval kan bij restafval.

Om dat proces zo goed mogelijk te laten verlopen moet je het ook aantrekkelijk maken. Neem dus voldoende prullenbakken in huis zodat je het voor iedereen makkelijk maakt om te recyclen.
Zo hebben we nu onder een grote dubbele prullenbak staan en in de kast een GFT bak, in de garage staat de doos voor het oud papier als ook de tas om al het glas in te dumpen.

Qualy Flip Bin

Alleen op onze slaapkamer hadden we nog een probleem als het aan komt op sorteren. Ik zeg bewust hadden, want tegenwoordig hebben we er een oplossing voor. De Qualy Flip Bin.
Deze leuke prullenbak, die in de kleuren zwart/wit en zwart verkrijgbaar is, is de blikvanger voor jouw afval.
Met de handige flip deksel, kun je er ten alle tijden afval in dumpen zonder dat je naar het afval hoeft te kijken, immers gaat de deksel vanzelf weer dicht. Dat is niet alleen prachtig voor het oog, maar ook handig voor eventuele nare geurtjes die soms gepaard gaan met afval. Verder is deze designprullenbak gemaakt van 100% recyclebaar polypropeen (daar hadden we het al eerder over in dit artikel) en dus ook nog eens goed voor het milieu. Het heeft een inhoud van 8,5 liter en een doorsnede van 24 centimeter. Je koopt hem online bij Ditverzinjeniet.nl.

Ben jij wel eens bezig met het afval?

Geverifieerd door ExactMetrics