Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Gezondheid en Welzijn > Gezondheid > Propolis Tinctuur, krachtige Bio druppels

Propolis Tinctuur, krachtige Bio druppels

Of ik van Lekkerhoning een Propolis product wilde uit testen. Nou dat laat ik me geen tweede keer zeggen. Ook al voelt deze winter niet heel winterachtig en vriest het vennetje nog niet dicht. ’s Morgens is het nog lang donker en ’s avonds ook nog steeds snel donker. Dus ik wil de winterdip en kwaaltjes zeker wel te lijf gaan. Ik kreeg de Tinctuur in een hele mooie verpakking toegezonden met nog een ander product van hen. Maar daarover schrijf ik later nog een andere review.

Wat is Propolis

Propolis wordt al sinds de oudheid door mensen toegepast vanwege zijn krachtige werking!
Enkele jaren geleden nog onbekend, maar nu een totale oplossing voor natuurlijk welzijn, het hele jaar door.
Bijen maken het en gebruiken het om openingen en kieren in hun nest te dichten, Zo blijven regen en kou buiten de korf. Het wordt ook wel bijenbalsem genoemd. De oude Grieken wisten al dat het een krachtig antibioticum is, het werkt bacterie en schimmeldodend.

Zo gebruik je propolis tinctuur

Aanbevolen is om te starten met 10-15 druppels per dag, om dit af te bouwen naar 6-10 druppels per dag. Het best is om tweemaal daags de halve dosering in te nemen. Deze doseringen zijn voor volwassen mensen. Kinderen krijgen doorgaans hiervan de helft.
Deze druppels kunnen in de drinkyoghurt worden opgelost, of op een stukje brood gedruppeld worden om het in te nemen. Het kan ook wel rechtstreeks in de mond, maar houdt er wel rekening mee dat dit een sterke smaak heeft door de alcohol.
De propolis tinctuur kan ook uitwendig gebruikt worden op wondjes of kalknagels etc. Houd er wel rekening mee dat tinctuur vlekken kan geven die lastig verwijderbaar zijn.

Eigenschappen van propolis:

 • Verhoogd uw weerstand tegen ziektes
 • Helpt bij rode en gevoelige huid
 • Verbetert conditie van tandvlees
 • Houdt spieren en gewrichten soepel en sterk, bevordert een goede darmflora
 • Bevordert de nachtrust

Wat doe ik met de propolis Tinctuur

Aangezien je het kan innemen of kan gebruiken op bijvoorbeeld kalknagels probeer ik beide. Ik heb de druppels om te proeven eerst genomen zonder iets erbij. En ja, dan is de smaak niet erg lekker en heel erg alcoholisch. Ik zie op de site dat ze ook een alcohol vrije variant hebben. Maar dat kleine beetje dat erin zit is niet zo erg voor mij.  Ik heb de druppels een paar dagen genomen door de soja yoghurt en dan is de smaak eigenlijk niet waarneembaar. Maar ik heb het ook gebruikt op een kalknagel. Maar dat is niet zo één, twee, drie opgelost, dus of dit helpt weet ik nog niet. Wel is het een heel erg oranje goedje en als je je nagel een druppeltje geeft dan kan je geen witte sokken aantrekken daarna. Laat het heel goed opdrogen en dan kan je wel je sokken in zonder dat het vlekken geeft. Je krijgt er wel oranje achtige nagels van en dat krijg je er met een goede douche of bad schrob beurt ook niet vanaf. Maar als je je nagel goed vijlt dan weer wel. Door het vijlen kan het ook beter in je nagel trekken.
Of het mijn weerstand verbetert? Ik hoop het want ik heb geen zin in griep dit jaar en mijn darmen zijn wel een stukje rustiger dan normaal. Maar dat kan ook komen omdat ik gewoon heel erg goed op mijn voeding let op het moment.

Nemen jullie iets extra’s in de koude winter maanden?

#Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar thuisgestuurd gekregen#

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

 • ik hoop stiekem op een update over een maand of 3 mbt die kalknagel, want ik heb zelf een soortgelijke nagel omdat die nagel er iets te vaak afgegaan is (lang verhaal…) en dus nu niet goed meer groeit. Als het helpt zou dit zeker een idee voor mij zijn!

  • Bij mij is na dagelijks een druppel erop na 2 maanden helaas nog geen verschil te merken. Ik ga weer mijn kalknagels pen gebruiken die deed het beter. Ook vind ik zo’n knal oranje nagel er niet uit zien met deze propolis tinctuur. Bij afte werkt het dan weer wel geweldig

 • ik ben vooral benieuwd hoe je de douchegel en shampoo van de proefmonsters ervaart. de geur en werking want het zal ongetwijfeld van goede kwaliteit zijn.
  Vroeger als kind zijnde kregen wij altijd een propolistabletje en als ik eraan denk proef ik de smaak nog brrr.

  • De douchegel was echt heerlijk. Goede schuim en echt een hele fijne geur, wel sterk maar bij deze mocht dat van mij wel. De shampoo ook heel zacht en goed geurend.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics