Selecteer een pagina

Snoeshaan, Kattenkop, Angsthaas en Snotaap. Niet alleen grappige bijnamen maar ook bewoners van de vrolijke wereld vol Amigurumi wezens van Dennis van den Brink, beter bekend als DenDennis.

Amigurumi.

Amigurumi is een haaktechniek uit Japan waarbij je grappige en schattige poppetjes haakt. Dit wordt vaak met katoenen garen gedaan en met een dunne haaknaald. Gepriegel voor de één, heerlijk ontspannend voor de ander.

DenDennis- Prettig gestoorde Amigurumi’s.

DenDennis is voor Nederlandse amigurumi liefhebbers een begrip. Zijn ontwerpen zijn origineel, schattig en heel erg grappig. Met grote ogen kijken ze de wereld en hun makers aan en kinderen zijn op slag verliefd (de mijne wel in ieder geval).
Voor dit blog haak ik één van patronen uit het boek ‘Prettig Gestoorde Amigurumi’s, Van soepkip tot snotaap’. Het is moeilijk kiezen, want ik heb een zwak voor schattige poppetjes. Het wordt uiteindelijk de Angsthaas, zoals de naam al suggereert een konijntje maar dan met hele lange oren om zich achter te kunnen verstoppen.

Het patroon Angsthaas.

Het patroon is uitstekend te volgen: je werkt toer voor toer en als er iets “bijzonders” moet gebeuren staat dat duidelijk aangegeven. In het boek wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan amigurumi- en haak-technieken, zoals de magische ring, meerderen en het wisselen van kleur. Door de stap voor stap beschrijving en de foto’s is het prima te volgen, ook voor beginners. Bij elk patroon staat de moeilijkheidsgraad aangegeven en er staat bij de moeilijkere patronen zelfs aangegeven wat er dan precies zo “moeilijk” aan is. Wel zo fijn als je probeert in te schatten of je iets kunt of niet, want er is niets frustrerender dan een haakwerkje waar je – letterlijk – mee in de knoop komt te zitten.

Prettig gestoorde amigurumi

Patronen zoals de Angsthaas zijn verschrikkelijk leuk om te doen. Het is één van de makkelijkere patronen en ik had ‘m in een dag af. Ik heb – heel eigenwijs – een ander garen en een dunnere naald gebruikt, omdat dat voorhanden was, maar het patroon zit dusdanig goed in elkaar dat dat voor het eindresultaat niets uitmaakt. Ik heb nu al helemaal zin om aan de volgende Prettig Gestoorde Amigurumi te beginnen.

Angsthaas gaat nu naar zijn nieuwe huis, naar een meisje dat allesbehalve een angsthaas is. Ik weet zeker dat hij daar in goede handen zal zijn en misschien wel een paar spannende avonturen zal durven beleven.

Lees ook:

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics