Thuisleven.com
Poldark Seizoen 2 op DVD
Thuisleven.com > Entertainment > Film & Series > Series > Poldark Seizoen 2 op DVD

Poldark Seizoen 2 op DVD

Mannen met lang haar en overdreven goede manieren, vrouwen in wijde jurken, koetsen en knapperende haardvuren. Als je net als ik van historische drama’s en van “Binge-kijken” houdt is Poldark Seizoen 2 een heerlijke manier om je vrije avond door te brengen.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Winstom Graham en het eerste seizoen werd uitgezonden in 2015. Seizoen 2 is nu verschenen op DVD door Just Entertainment!

Poldark Seizoen 2 op DVD

De serie gaat over Ross Poldark, een trotse man die na de Amerikaanse oorlog voor onafhankelijkheid (eind 18e eeuw) terugkeert op zijn land in Cornwall en merkt dat er allerlei dingen zijn veranderd en niet ten goede. Hij doet zijn best wat van zijn leven te maken, maar stuit op weerstand en ongeluk. Hij probeert een kopermijn draaiende te houden en een gezin te stichten, maar het leven is zwaar in de achttiende eeuw en hij wordt tegengewerkt door de gemene George Warleggan.

Dit seizoen begint waar de vorige is geëindigd: Ross Poldark wordt beschuldigd van het plunderen van een schip dat voor de kust is gezonken. Zijn vrouw Demelza probeert hem op allerlei manieren vrij te krijgen, maar de gluiperige George Warleggan lijkt het te gaan winnen. Als Ross toch wordt vrijgesproken is Warleggan meer dan ooit tevoren van plan om de mijn van Poldark te bemachtigen en hem helemaal kapot te maken.

Wat vinden wij ervan?

Ik vind Poldark een ontzettend mooie serie. Het ziet er allemaal heel realistisch uit; de kostuums en de sets zijn werkelijk prachtig gemaakt. Aidan Turner is geweldig als Poldark en Jack Farthing zet de schurk Warleggan ontzettend goed neer. De serie is onvoorspelbaar waardoor je blijft kijken. De personages zijn ook behoorlijk ingewikkeld, wat het nog interessanter maakt. Ross Poldark staat natuurlijk centraal in de serie, maar hij is geen brave Hendrik die alleen maar nobele, goede dingen doet. Sterker nog, hij doet behoorlijk stomme dingen en als kijker is het soms best moeilijk om aan zijn kant te staan.  

Poldark is een drama serie maar wel een spannende en zeker geen soap. Smokkelaars, politieke spelletjes, enge ziektes, er is steeds weer een reden om nog een aflevering verder te kijken (nog eeeeentje dan..). Zeer Binge-waardig dus.

Ik heb genoten van seizoen 2 en ik kan niet wachten tot ik seizoen 3 kan zien. Een aanrader voor iedereen die van goede dramaseries houdt, met of zonder kostuum.

Poldark 2 is o.a. hier te koop.

Lees ook:

*** Voor dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen ***

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

30 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics