Thuisleven.com
Papieren kranten, tijdschriften en gidsen
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Financiën > Papieren kranten, tijdschriften en gidsen

Papieren kranten, tijdschriften en gidsen

Toen ik in verwachting bleek van onze oudste dochter heb ik ontslag genomen. Dat deed ik al in het tweede trimester, dus ik heb een bijzonder lang verlof voor de bevalling genoten. Ik had al een aanzienlijk bedrag gespaard om zolang mogelijk thuis te kunnen blijven. We kregen drie dochters in vijf jaar tijd. Om zolang mogelijk met mijn spaargeld uit te kunnen zingen heb ik al mijn abonnementen opgezegd. De Staatsloterij, de televisiegids, de mama tijdschriften en de Telegraaf moesten het ontgelden. Dat scheelde de (post)bezorger een heel pak papier sjouwen.

Tijdschrift

Alleen bij de tandarts in de wachtkamer lees ik nu een tijdschrift. Of er moet een actie voorbij komen met een gratis proefabonnement, dat dan ook automatisch stopt. Vooral van kinder- en jeugdtijdschriften zijn er regelmatig proefnummers aan te vragen. Die delen we dan ook op ons blog. Ik ben dan altijd weer blij een tijdschrift in de bus te vinden. Ook heb ik wel eens een bladcadeau gekregen, een tijdschrift is toch echt een cadeautje, een luxe artikel.

De televisiegids mis ik de laatste tijd wel. Het even doorbladeren voor de laatste nieuwtjes op film- en sterrengebied. Het zoeken in de digitale televisiegids op onze televisie heeft toch zijn nadelen. Ik mis het jaar van herkomst van de film en het aantal sterren. Ook blijkt de genre-aanduiding niet altijd kloppen tijdens het kijken van de film. In de televisiegids is dat toch beter aangegeven.

Kranten

De dikke Telegraaf zaterdag-editie lees ik op zondagavond in de snackbar om de hoek. Tenminste als de krant er nog ligt en niet al te smoezelig is geworden door andere klanten. Dan haal ik patat & snacks, al wordt dit klusje regelmatig uitbesteed aan de oudste dochter, die graag zelfstandig op pad gaat. Misschien toch eens een kijkje nemen op krantaanbiedingen.nl/telegraaf of er nog een leuke aanbieding loopt? Wow, een jaarabonnement met een gratis Kobo e-reader t.w.v. 119,99 euro! Dat is een mooie aanbieding en dan hoef ik niet meer een hele week te wachten, maar heb ik dagelijks mijn eigen krant in de bus.

Lees ook:

Mis jij je papieren krant en tijdschrift ook zo?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Ja! Ik heb een hoop digitale tijdschriften maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er geloof ik 2 heb gelezen en ik vind het gewoon niets om een tijdschrift (of krant of boek) digitaal te lezen. Ik begin er ook niet meer aan.. zo nu en dan koop ik gewoon een papieren tijdschrift en anders lees ik gewoon geen tijdschrift.

  • Ik mis de tijdschriften eigenlijk wel een beetje. Ik had laatst een 3 maanden abbo gewonnen voor digitale tijdschriften maar ik was er al snel achter dat ik dat toch iets minder leuk vond hoewel het wel scheelt in de papierbak. Zeker voor de vakantie heb ik graag boekjes bij 🙂

  • Nee! Wij hebben ook helemaal geen abonnementen en we missen het eigenlijk niet. Van de buurvrouw kreeg ik wel een stapeltje Eva’s. Leuk om mee op vakantie te nemen, maar verder ben ik helemaal niet van de tijdschriften en kranten. De gratis-exemplaren voor de kinderen vind ik dan wel weer leuk 😉

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics