Selecteer een pagina

22 maart, morgen dus, is het weer Nationale pannenkoekendag.  Ik vind dat soort dagen altijd wel grappig eigenlijk. Niet dat ik die dag perse zelf pannenkoeken hoef te eten, maar ik vind het altijd wel leuk om te lezen hoe creatief mensen zijn met iets simpels als een pannenkoek. Ik doe meestal niet al te moeilijk, een pannenkoek met stroop en kaneel of met kaas en spek vind ik prima.

Diabetes

Sinds ik 17 jaar geleden de diagnose Diabetes type 1 kreeg dacht ik eerst dat ik nooit meer snoep of taart of andere zoetigheid zou kunnen eten. Gelukkig valt dat mee. Als het maar met mate is dan is het goed. Dat geld volgens mij voor iedereen toch? Nu is het helaas wel zo dat sommige etenswaren erg veel invloed op mijn bloedsuikerspiegel hebben, waaronder pizza en … jawel… pannenkoeken. 1 onbelegde pannenkoek levert net zo koolhydraten als 2 boterhammen met hagelslag. Met stroop of suiker is een pannenkoek al helemaal een reden om mijn bloedsuiker flink te laten stijgen. En, aan 1 pannenkoek heb ik echt niet genoeg hoor. Om toch een lekkere zoete pannenkoek te kunnen eten ging ik op zoek naar een gezonder alternatief voor zoet beleg.

Syrup Gold van Greensweet-Stevia

Calorie arm

Gezond alternatief: Greensweet Syrup Gold

Ik mocht van Greensweet-stevia.nl hun stroop testen. De Syrup Gold is een vervanger voor suikerstroop en/of honing. Deze stroop bevat Isomalto-oligosacchariden, een prebiotische vezel. Deze vezels stimuleren gunstige bacteriën in je darmen, die het lichaam ondersteunen. Met 70 gram voedingsvezels per 100 gram, een goede reden om voor deze stroop te kiezen. Deze siroop is Vegan, maar helaas niet glutenvrij i.v.m. het ingrediënt gerstmoutextract. Syrup Gold is niet alleen lekker op pannenkoeken, maar ook bijvoorbeeld te gebruiken om mee te bakken, in je yoghurt of thee en over ijs. Met bijna de helft van de calorieën van honing is deze stroopvervanger een gezond alternatief. Ook als je geen diabetes hebt of niet op je gewicht hoeft te letten: syrup gold is een gezonde en bewuste keuze. Een fles van 450 gram bestel je op Greensweet-stevia.nl voor €10.95

Wat vind ik van de Syrup Gold?

De smaak van deze stroop verrast me. Het smaak heerlijk, net zo zoet als stroop van gewone suiker. Zonder de nasmaak die ik van Stevia gewend ben. Ik heb het laatst ook gebruikt om bananencake mee te bakken. Ik plaats van de Greensweet Vanilla heb ik deze 50ml Syrup Gold gebruikt.

Overigens, het recept van de amandel-kokosrepen met pure chocolade (www.Greensweet-stevia.nl) laat me zeker snel weer de keuken in duiken.

Hoe eet jij je pannenkoek het liefst? Ben je #teamzoet of #teamhartig?

Geverifieerd door ExactMetrics