Thuisleven.com
Dagboek van Zoë Zwart "Overleven op het heksenfeest".
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Dagboek van Zoë Zwart “Overleven op het heksenfeest”

Dagboek van Zoë Zwart “Overleven op het heksenfeest”

Sinds kort is mijn dochter met haar neus in de Dagboek van een Muts serie gedoken. Die bevalt haar goed. Een beetje in dezelfde schrijfstijl en leeswijze is er ook “Dagboek van een Heks” verschenen. Er is in die serie een tweede deel van Zoë Zwart uit “Overleven op het heksenfeest”. Deel een van Zoe Zwart heet “Help, ik ga naar de Heksenschool”. Het is niet nodig eerst deel een van de serie te lezen om “Overleven op het heksenfeest” te lezen.

Dagboek van Zoë Zwart – Heks van niks

Dagboek van Zoë Zwarts is natuurlijk geschreven door Zoë Zwarts (met een beetje hulp van Perdita en Honor Cargill) Het is een meisje van 11 jaar die verhuisd is met haar vader naar Klein Spreukelstein. Haar vader is een wetenschappelijke onderzoeker die weersverschijnselen bestudeert. Ze heeft geen eigen huisdieren maar zorgt voor de klassenkikker Stan. Haar overbuurjongen en vriend Ash mag ze niets vertellen over haar avonturen op haar school. Omdat ze namelijk geheel per ongeluk is ingeschreven op Buitengewoon. Een school die heksen opleid. Eigenlijk had ze op De Academie moeten zitten, de gewone middelbare school.

Het schoolfeest

Zoë Zwarts haar dagboek is natuurlijk Top Geheim en leest als een echt dagboek. Ze wil haar schoolfeest overleven en aangezien het oktober is vieren ze een Halloween feestje. Alle kinderen en leraren komen en Zoë Zwarts is reuze benieuwd hoe een heksenfeest eruit gaat zien. Zelf mag ze ook zorgen voor wat versieringen en natuurlijk loopt dat allemaal goed mis. Het eten vertrouwd ze niet en haar klassenkikker heeft ook de nodige aandacht nodig. Zoë Zwarts schrijft niet alleen zelf in haar dagboek, gelukkig plakt ze er soms ook een pagina van de schoolkrant in. Ze tekent leuke tekeningetjes en beschrijft haar avonturen op een hele leuke uitgebreide manier.

Binnenwerk Dagboek van Zoë Zwart "Overleven op het heksenfeest".

Dagboeken

Iemand anders zijn dagboeken lezen blijkt heel leuk te zijn. Waar ze ervan gruwelen als iemand hun dagboekje in de handen krijgt, zo smullen ze ervan om ander mans problemen te lezen. Het leest ook wel makkelijk. Geen gespring in de tijd, steeds vrij korte stukken tekst. Van dag tot dag lezen en afgewisseld met plaatjes en tekeningen. Zowel “Dagboek van een muts” als dit “Heksendagboek” lezen lekker weg en zijn uitermate geschikt voor graag lezende jongens en meisjes.

Informatie

Dagboek van Zoë Zwart, heks van niks. “Overleven op het heksenfeest”
Auteur: Perdita en Honor Cargill
Illustrator: Katie Saunders
ISBN: 978 94 932 3623 3                                                                                                                    Uitgeverij : Witte Leeuw Amsterdam
Eerste verschijningsdatum: 2021
124 pagina’s

Lees ook:

Welke boeken lees jij graag?

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics