Thuisleven.com > Recensie’s (boeken en films) > Disney- Mijn eerste woordjes

Disney- Mijn eerste woordjes

Disney-Mijn eerste woordjes is een leuk kijk- en zoekboek met Disney figuren om spelenderwijs woordjes te leren.
In het boek komen verschillende bekende Disney figuren naar voren. Elke pagina verteld eigenlijk een nieuw verhaal met nieuwe Disney figuren, die kinderen al snel herkennen.
Naast de Disney figuren komen er natuurlijk ook alledaagse voorwerpen of dieren in voor, welke ze kunnen benoemen. Je kunt er zelf een verhaal bij vertellen of je kind zelf laten voorlezen of dingen laten aanwijzen.

Leeservaring

Het is een mooi groot stevig boek, maar ook weer niet te groot, zodat het handzaam blijft en je kindje het boek zelf kan oppakken en naar zijn favoriete leesplek kan brengen. Dat het boek hardcover pagina’s heeft vind ik erg fijn, omdat onze dochter nogal snel bladzijdes los wil scheuren. Dit boek zit heel stevig in elkaar en is wat scheuren betreft kind-proof.

Elke pagina (per 2) bevat een nieuw verhaal met nieuwe Disney figuren en zoek afbeeldingen. Aan de zijkanten staan afbeeldingen apart afgedrukt met de naam erbij, wat voor mij een prettige ervaring was als je even inspiratieloos bent over wat er allemaal te vinden is en hoe je alles kunt benoemen(of zoals mij niet alle nieuwe Disney figuren nog bij naam kent).
Vanaf het eerste moment had onze dochter het boek gelijk door en had vaak een plaatje al gevonden voordat ik hem zag.

Het boek is hier een succes. Sinds hij in huis is gearriveerd wordt hij dagelijks uit de kast gehaald en wijst ze steeds meer bekende afbeeldingen aan en spreekt woordjes uit waarvan we nog niet wisten dat ze dit door had. Een leuk boek om spelenderwijs eerste woordjes te oefenen en te ontdekken.

Informatie

Vormgeving: Caren Limpens
Bindwijze: Hardcover
ISBN: 9789492901330
Uitgeverij: Witte leeuw

Kennen jullie kinderen al veel disney figuren bij naam?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar mogen ontvangen *

Marion Poeste-Thomas

Voeg commentaar toe