Thuisleven.com

Origineel huwelijkscadeau

Het is weer aangebroken, het trouwseizoen. Maar wat geef je het bruidspaar cadeau als je wordt uitgenodigd? Ik vind het leuk om iets origineels cadeau te geven. Iets dat persoonlijker is dan een envelop met geld. Hoe leuk is het om een mandje samen te stellen om ‘1e keren als getrouwd stel’ mee te vieren? Ik help je in deze blog met een voorbeeld. In dit geval zijn het flesjes om mee te proosten. Deze kunnen natuurlijk worden vervangen door alcoholvrije dranken, ander lekkers, of misschien zelfs wel leuke opdrachtjes. Leef je uit!

Wat heb je nodig een een origineel huwelijkscadeau?

  • mandje
  • 8 flessen drank
  • touw
  • schaar
  • deco-papier
  • cellofaan
  • lijm
  • eventueel iets waar je mee kunt printen
  • perforator

Stap 1:

Bedenk wat je op de kaartjes wil zetten. In dit geval schreef ik er het volgende op:

Zelf een origineel huwelijkscadeau maken.

1e keer OUD & NIEUW als man & vrouw

(vervang door: VALENTIJNSDAG, PICKNICKEN, OP VAKANTIE, AVONDJE THUIS, NIEUW HUIS, EEN JUBILEUM, DINEREN)

Maak ook één kaartje waarop staat: “1 jaar vol 1e keren als man & vrouw” in dezelfde stijl als de rest.

Ik typte het uit in Word met verschillende lettertypes met een zwarte achtergrond en printte het uit. Als je geen printer hebt, kun je het ook gewoon zelf schrijven natuurlijk. Met lettertypes en kleuren kun je eindeloos variëren. Ook kun je zelf wat kaartjes bedenken die toepasselijk zijn voor het bruidspaar. Ik knipte de teksten uit en plakte ze op wat deco-papier met een printje. Door er een gaatje in te maken met behulp van een perforator werden het labeltjes die ik aan de flessen kon maken.

Stap 2:

Hang de labeltjes met een stukje touw aan de verschillende flessen. Ik had onder andere; rode wijn, witte wijn, prosecco, rosé, champagne en wat speciaal biertjes.

Zelf een origineel huwelijkscadeau maken.

Stap 3:

Zoek een mandje of iets dergelijks waar de flessen in passen. Ik slaagde voor 50 cent bij de kringloopwinkel. Leg de flessen hier in en verpak de boel in cellofaan en touw. Het labeltje waarop staat “1 jaar vol eerste keren als man & vrouw” knoop je vast aan het touw dat om het mandje zit.

Zelf een origineel huwelijkscadeau maken.

Stap 4:

Om het af te maken hang je er een kaartje aan met je felicitaties. Omdat ik toch al lekker bezig was, maakte ik dit kaartje ook zelf. Wederom met wat decopapier, een strikje dat ooit om een bonbonverpakking zat, een onderzetter van kurk, een stukje touw en een kleine wasknijper. Makkelijk om te maken en niemand die hetzelfde kaartje geeft als jij. Kortom, een heel origineel cadeau!

Zelf een origineel huwelijkscadeau maken.

Lees ook:

Heb jij binnenkort een bruiloft en wil je dit ook als cadeau geven? Laat het me weten. Ik ben erg benieuwd naar jullie creaties.

Veel plezier met knutselen!

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics