Thuisleven.com
kast opknappen met WOCA houtolie
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Zelf een houten kastje opknappen met WOCA Diamond Oil Active box

Zelf een houten kastje opknappen met WOCA Diamond Oil Active box

Soms zit je op iets te wachten terwijl je er geen actieve gedachte aan hebt. Dat is precies het geval met de WOCA Diamond Oil Active box. Het aanbod om de WOCA houtolie te testen kon op geen beter moment in mijn emailbox landen. Door onze botanische inrichting met grote planten in grote potten zijn er diverse kringen ontstaan op houten kastjes. Normaal stoor ik mij er niet zo aan, maar nu is de uitgelezen kans om dit houten kastje eens op te knappen. Bij voorkeur met een zo groot mogelijk resultaat door zo weinig mogelijk moeite.

Het betreffende houten kastje

Het betreft een oude drankenkast van donker hout. Deze kast kreeg ik aangeboden door Amanda, bekend van KiDDoWz. Ze stuurde een foto door en nog diezelfde avond sleepte ik met de kast over straat. Het drankenkabinet heeft het karakter waar we voor vallen. Onder de kast kun je flessen wijn of andere drank neerleggen. Achter de klapdeurtjes met smeedijzeren scharnieren zit op de helft een half-diepe plank voor glazen e.d. Het kastje ruikt al jaren oud, zoals bij onze grootouders naar boenwas. Ik ben benieuwd of het gebruik van de WOCA houtolie hier invloed op uitoefent.

kast opknappen met WOCA houtolie

WOCA Diamond Oil Active box

De WOCA Diamond Oil Active is geschikt voor de behandeling van alle nieuwe onbehandelde of pas geschuurde houten oppervlakken, zoals vloeren, trappen, kasten en andere meubelen. De houtolie is verkrijgbaar in 9 kleuren die aansluiten bij uw houten opknapproject. De inhoud van de box:

  • 250ml WOCA Diamond Oil Active (goed voor 5-6 vierkante meter);
  • WOCA Intensiefreiniger (helft toe te voegen aan 5L water);
  • 2 handpads;
  • katoenen doek;
  • stappenplan met foto’s.

Een kind kan de was doen volgens het stappenplan. Voor de zekerheid is er ook een instructievideo op Youtube.

Gratis sample

Vraag een gratis sample WOCA houtolie aan. Betaal alleen de portokosten en vraag max. twee samples aan. Wordt voor het aanvragen van meer samples en gratis aan te vragen lid van onze actieve Facebookgroep Tips en Acties van Thuisleven.

Mijn ervaring met de WOCA houtolie

Woca houtolie Chocolate Brown
Het halve tafelblad is met de pad ingewreven met WOCA houtolie. Deze hoeveelheid was voldoende voor de hele kast

Aan de hand van de kleurenkaart besluit ik om aan te sluiten bij de chocolade bruine kleur van het drankenkastje. Ik haal de kast leeg en zet het in de voortuin neer. Eindelijk kan ik het schuurapparaat eens gebruiken. Klussen is veel leuker als je er een apparaat bij kunt gebruiken. De handleiding is goed te volgen en ik maak een sopje met de intensief reiniger. Er komt nog na het schuren veel vuil van het hout. In de beschrijving staat dat ik de kast nu vier uur moet laten drogen. Ik sleep alles weer naar binnen en vervolg een dag later met de houtolie mijn opknapklus.
Met de pad kan ik goed tussen alle naden en kieren komen en het kastje knapt zienderogen op. De olie laat zich goed uitsmeren en er is niet veel houtolie nodig om de hele kast van binnen, buiten, onder en boven in te oliën.

Droogwrijven houtolie katoenen doek

Het resultaat

Inmiddels trek ik veel bekijks in de voortuin en maak gezellig een praatje tijdens het intrekken van de olie. Tijdens het droogwrijven met de katoenen doek blijkt er toch nog veel olie, kleur op het kastje te zitten. De doek laat ook wat stofjes achter op het geoliede hout. Na een uurtje kan ik het kastje opwrijven met de pad en het resultaat is oogverblindend. Ik vind het een leuk klusje om te doen en het resultaat is er ook naar. Wat opvalt is dat de ‘oude’ lucht verdreven is. Het kastje mag nu nog 12 uur drogen voordat ik er iets op of in kan zetten. Daarna mag ik het kastje vijf dagen lang niet nat maken. Ik voorzie geen problemen wat dit laatste betreft. Vergeet je niet een gratis sample WOCA houtolie aan te vragen?

Kast opknappen met houtolie
De kringen zijn verdwenen. Je ziet alleen de schittering van het zonnetje

Lees ook:

Heb jij een favoriete klus in huis?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Dat klinkt interessant. Ik heb een grenen tafel en dressoir die wat afgeleefd zijn. Ik ga me geijk eens verdiepen in die samples. Bedankt voor de tip en jouw kastje is heel mooi geworden.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics