Thuisleven.com
Thuisleven nieuw logo.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Eetkamer > Op zoek naar een eettafel voor vijf personen

Op zoek naar een eettafel voor vijf personen

Er is nog meer niet meeverhuisd uit ons appartement naar ons nieuwe huis. We hadden daar een grote en uitschuifbare eettafel. Ideaal tijdens kinderpartijtjes en familiefeestjes met Kerst. Deze grote rechthoekige tafel was wel heel handig en kon uitgeschoven worden tot wel 12 personen! Er konden twee losse delen extra ingeschoven worden. En twaalf plekken dat is ook nog eens precies ons aantal familieleden. Een grote, gevulde fruitmand op tafel met een plantje erin.

Wederom een rechthoekige eettafel?

Op zoek naar een eettafel voor vijf personen, dan kom je meestal uit bij een tafel geschikt voor zes personen. Onze huiskamer is niet klein, maar we hebben ook een dressoir aan de muur staan. Dat beperkt de loop een beetje.
Waarom gaan we niet voor een ronde tafel? Lekker knus en iedereen kan elkaar aankijken. Dat leidt vast tot één gecentreerd gesprek. Nu praten de meisjes door elkaar heen. Bij een ronde eettafel denk ik meer aan geschiktheid voor vier personen, vooral door het onderstel. Anders stoot je steeds je benen of past de eetkamerstoel er niet goed onder. Weet je wat, we gaan op de foto’s kijken en tellen de stoelen bij de ronde eettafels.

Van rond toch naar een ovale eettafel?

Eén blik op de complete eetkamers doet ons inzien dat een ronde tafel geschikt voor vijf personen niet verkrijgbaar zou kunnen zijn. Wat wel direct de aandacht trekt zijn de ovale tafels. Sommige zijn zelfs verlengbaar, wat ik toch eigenlijk wel een pre vindt. Ze zijn gemakkelijk tegen een muur te schuiven door de lange zijde. En het stoten aan de tafelhoeken behoort tot het verleden. Onze zwarte lederen eetkamerstoelen met donkere houten stoelpoten zijn gelukkig wel meeverhuisd. En die passen qua kleur ook nog eens prachtig bij deze ovale eettafel!

Lees ook:

Welke vorm heeft jouw eettafel en hoeveel personen eten er mee?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Ik heb 2 eettafels in de keuken is hij 2 bij 1 staan er 6 stoelen aan maar kan ook 8. En in de woonkamer een ronde die is net nieuw van 130. Daarvoor moet ik nog nieuwe stoelen want de 4 die er nu bij staan zijn niet leuk en ga ik proberen er 5 stoelen bij te passen.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics