Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Op zoek naar een eettafel voor vijf personen

Op zoek naar een eettafel voor vijf personen

Er is nog meer niet meeverhuisd uit ons appartement naar ons nieuwe huis. We hadden daar een zeer grote living en ruimte genoeg voor een grote en uitschuifbare eettafel. Ideaal tijdens kinderpartijtjes en familiefeestjes met Kerst. Deze grote rechthoekige tafel was wel mijn trots en kon uitgeschoven worden tot wel 12 personen! En dat is ook nog eens precies ons aantal familieleden. Een grote, gevulde fruitmand op tafel. Nadat we korte tijd met ons bord op schoot of op een bijzettafeltje hebben gegeten is de grens wel bereikt. Er moet een oplossing komen voor onze drie maaltijden per dag met drie kinderen.

Wederom een rechthoekige eettafel?

Op zoek naar een eettafel voor vijf personen, dan kom je meestal uit bij een tafel geschikt voor zes personen. Onze huiskamer is niet klein, maar we hebben ook een dressoir aan de muur staan. Dat beperkt de loop een beetje. Toch maar eens wat meer spullen (en een dressoir) wegdoen.
Waarom gaan we niet voor een ronde tafel? Lekker knus en iedereen kan elkaar aankijken. Dat leidt vast tot één gecentreerd gesprek. Nu praten de meisjes door elkaar heen. Bij een ronde eettafel denk ik meer aan geschiktheid voor vier personen, vooral door het onderstel. Anders stoot je steeds je benen of past de eetstoel er niet goed onder. Weet je wat, we gaan op de foto’s kijken en tellen de stoelen bij de ronde eettafels.

Van rond toch naar een ovale eettafel?

Eén blik op de complete eetkamers doet ons inzien dat een ronde tafel geschikt voor vijf personen een utopie zou zijn. Wat direct de aandacht trekt zijn de ovale tafels. Sommige zijn zelfs verlengbaar, wat ik toch eigenlijk wel een pre vindt. Ze zijn gemakkelijk tegen een muur te schuiven door de lange kant en het stoten aan de tafelhoeken behoort tot het verleden. Onze zwarte lederen eetstoelen met donkere houten stoelpoten zijn wel meeverhuisd. Ik weet alleen niet of ik dat hoekige van onze eetstoelen wel bij deze ovale eettafel vind passen? Nu ja, eerst maar weer een fatsoenlijk dineren aan een eettafel. En ik denk dat ik de eettafel ook schuin zet, dat breekt het rechthoekige van onze huiskamer.

Welke vorm heeft jouw eettafel en hoeveel personen eten er mee?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

1 reactie

  • Ik heb 2 eettafels in de keuken is hij 2 bij 1 staan er 6 stoelen aan maar kan ook 8. En in de woonkamer een ronde die is net nieuw van 130. Daarvoor moet ik nog nieuwe stoelen want de 4 die er nu bij staan zijn niet leuk en ga ik proberen er 5 stoelen bij te passen.