Selecteer een pagina

Een paar mooie dagen warmen het voorjaar op en wij trekken er op uit op ons stalen ros. Die fietstochtjes hebben we gemist in de winter en we bezoeken met groot plezier de rustieke plekjes die we het afgelopen jaar in onze nabije omgeving hebben ontdekt.
Zoals ieder jaar rond deze tijd krijg ik zin om kleding te kopen. Ik denk hierbij aan een in het beeld springend item, dat lekker zit en waar ik ook netjes mee voor de dag kan komen. Mijn budget is vijftig euro en ik besluit een kijkje te nemen tussen de jumpsuits.

Jumpsuit

Een jumpsuit is letterlijk vertaald een pak waar je zo in kunt springen. Het kenmerkende van een jumpsuit is dat de bovenkleding aan de broek vast zit. Dit voordeel kan ook wel eens nadelig zijn, denk hierbij aan een toiletbezoek. Jumpsuits bestaan in diverse combinaties van korte of lange broek en/of top of lange mouwen. Qua sluiting bestaat er de mogelijkheid van een overslagmodel of rits/ knopen aan de voor-, achter- of zijkant van de top. Ik ga op zoek naar een kleurrijke jumpsuit die elegant oogt en comfortabel zit. We bezoeken met de meisjes met enige regelmaat één van de Kindvriendelijke restaurants onderweg waar we soms na een drankje blijven dineren. Dan wil ik graag netjes voor de dag komen.
Wat ook erg fijn zou zijn, is dat mijn (moeder)buikje verhuld wordt. Dit kan bewerkstelligt worden door een ceintuur of overvallende stof, daarbij is het van belang dat de elastische band niet snijdt. Mijn oog valt op het kleurrijke patroon van deze multicolour jumpsuit. De lange wijde pijpen geven de jumpsuit een soort flair. Tijdens het dineren op een lange zwoele zomeravond kan ik een jasje dragen en zo te zien op de foto’s kan de extra stof van de top mijn buik verhullen. Ook valt de jumpsuit binnen mijn budget, zelfs zonder het gebruik van de kortingscodes die ik ontvang per email.

Pakje aan huis

Daags later arriveert het pakketje en ik kan niet wachten. De stof voelt als satijn en verkoelt mijn huid. De rits op de rug kan ik zonder hulp losritsen. De top heeft een mooie voorsluiting, dat kokertje geeft een luxe uitstraling. De grote steekzakken geven direct een vrijetijdsgevoel. De jumpsuit valt natuurlijk op zijn plaats en hoef ik niet steeds opnieuw te schikken. Het elastiek doet zijn werk en verhult de tekenen van ons bourgondische leven. De print is heel kleurrijk en goed te combineren met mijn groene espadrilles. En dan de grote test, we fietsen op een mooie zondag richting de Lage Vuursche, waar we heerlijk vertoeven ‘Buiten in de Kuil’. De meisjes spelen in het bosrijke gebied en wij genieten op het hoger gelegen terras van de zonsondergang. De jumpsuit zit heerlijk, ook tijdens het fietsen en ik voel me prachtig.
De oudste wil later (soms) fotograaf worden en heeft geprobeerd de jumpsuit in beeld te vangen. Helaas was de temperatuur een paar dagen later flink gekelderd en was het best afzien tijdens het plaatjes schieten. Kortom zij is een betere fotograaf dan ik model ben.

Lees ook:

Ben jij al klaar voor de lange zomeravonden?

Geverifieerd door ExactMetrics