Selecteer een pagina

Ik herinner me nog goed de tijd dat ik ging samenwonen met mijn eerste partner en dat we samen ons eerste interieurtje uitzochten. Dankzij heel wat bijbaantjes tijdens mijn studie, had ik een paar duizend euro bij elkaar gespaard, wat ons in staat stelde om meteen een bescheiden, maar nieuw interieurtje te kunnen kopen. Iets waar ik destijds heel trots op was. Het feit dat na aanschaf van een bed en kledingkast, er niet zo heel veel geld meer over was voor design meubels, of zelfs iets van massief hout, boeide mij destijds niet zoveel. Het was nieuw en de eikenhouten fineer zag er voor mijn leken-ogen net zo mooi uit als “the real thing”.

Selectie kernmaterialen & Design

Ruim 15 jaar later en een met alweer ruim 5 jaar een nieuwe partner, ziet ons wensenlijstje voor een gezamenlijk nieuw interieur er toch heel anders uit. Over de afgelopen jaren heb ik geleerd dat ik houd van eerlijke, duurzame materialen. Leer, hout, glas en geborsteld staal hebben mijn voorkeur. Gelukkig deelt mijn vriendin deze mening. Niet alleen vinden wij meubels van deze materialen veel mooier dan meubels gemaakt uit plastic of andere kunststoffen. Zijn ze gemakkelijk in onderhoud en blijven daardoor vaak langer mooi. Ook kunnen ze duurzaam geproduceerd worden. Ook niet onbelangrijk in deze moderne tijd als je het mij vraagt. Qua design zitten we ook op een lijn. Klassiek modern heeft onze voorkeur. M.a.w. moderne meubels die ook over 10 jaar nog steeds een modern en frisse look hebben.

Met dit lijstje in ons hoofd, hebben we inmiddels al de gefineerde meubels al de deur uit gewerkt. In plaats van een goedkope stoffen bank van een bekend Zweeds merk, siert nu een lederen hoekbank van een veel minder bekend, maar aanzienlijk exclusiever Duits merk onze huiskamer. Het dressoir en de TV kast zijn vervangen door een TV- hangkast combo en twee vitrinekasten van een ander Duits bekend design merk. Strak wit met notenhouten accenten is de rode draad door ons interieur. Tijdloos, maar toch modern.

Het klapstuk: een Boomstamtafel

Het enige dat ons nog rest te vervangen is onze eetkamertafel. Met 4 opgroeiende kinderen, voldeed de oude tafel prima. Er konden genoeg borden op en wat krassen of deuken meer of minder maakten eigenlijk nauwelijks verschil. Maar nu ze een stuk ouder zijn en ongelukjes aan tafel (bijna) niet meer voorkomen, kan ook dit laatste relikwie uit een vorig leven vervangen worden voor een mooier exemplaar. Omdat er bijna dagelijks 6 personen of meer aan tafel moeten, moet het sowieso geen kleintje zijn. En wat stevigheid is ook geen overdreven luxe. Het was voor ons dus voor de hand liggend om te kiezen voor een boomstamtafel. Bij “Meneer van Hout” vonden we heel wat exemplaren die perfect voldeden aan onze eisen. Een massief stalen voet, dik houten blad en verkrijgbaar in allerlei maten en vormen. En zelfs tegen redelijke prijzen. Een tafel waar je met 8 of meer met gemak aan kunt zitten, was dan ook snel gevonden. Ons ook viel op tafel Eiken eettafel Bore. Dankzij het centrale onderstel hebben geen kinderbeentjes last van in de weg zittende tafelpoten. Als afwerking kun je onbehandeld, wit, zwart, transparant of antraciet kiezen. Ook in de afwerking van het blad is veel keuze. Wij vinden de afwerkingsolie in Natural kleur het mooiste. Gemakkelijk schoon te maken of zelfs bij te werken mocht de tafel er na een aantal jaartjes toch wat geleefd uit gaan zien. Echter dat is voor ons geen probleem. De reden waarom wij een boomstamtafel mooi vinden is juist omdat deze vaak mooier worden bij gebruik.

Dus als je ook op zoek bent naar een mooie boomstamtafel, of bankjes, krukjes, stoelen, e.d. surf dan eens naar MeneervanHout.nl en misschien vind jij ook wel een nieuw pronkstuk voor je interieur.

Lees ook:

Welke tafel staat bij jullie in de woonkamer?

Geverifieerd door ExactMetrics